Iskustva zaposlenih

Voditeljica tima Tina Bošković u Croatia osiguranju je 14 godina. Počela je kao savjetnik u prodaji zdravstvenih osiguranja, a danas vodi tim od 20 ljudi. Njezin savjet za uspjeh je biti dobro educiran, svakom klijentu pristupati individualno te imati vjeru u sebe i svoj cilj. Evo njezine priče o uspjehu.

Tomislav Meštrović, direktor Službe za upravljanje vanjskom prodajnom mrežom, sedam je godina proveo na terenu, napredovao od pozicije savjetnika do voditelja tima, a zatim i upravljačkih pozicija. Novim kolegama poručuje da je prva godina, kada treba naučiti proizvode i upoznati kompaniju, najzahtjevnija. Evo kako je on već u prvoj godini premašio plan za 400 posto.

Regionalni direktor Jozo Ivanković prije šest je godina započeo karijeru kao prodajni savjetnik. Zatim je radio na ugovaranju životnog osiguranja korporativnih klijenata, a danas upravlja cijelom regijom Zagreb. Posao u prodaji je, kaže, fleksibilan i dinamičan te omogućuje razvoj vještina ključnih za izgradnju karijere. Evo kako je on ostvario sjajne rezultate uz odličan tim i najsnažniji brend na tržištu.

 

Bojan Letica, Sektor za obradu osigurateljnog portfelja

Bojan Letica u osiguranju se našao sasvim slučajno. No, njegov je napredak u karijeri bio sve samo ne slučajnost. Naime, njegov je prijatelj 2006. godine otvorio tvrtku za posredovanje u osiguranju. S obzirom na to da se Bojan cijeli život bavio programiranjem, zamolio ga je da napravi jednostavan softver za obračun i kontrolu provizije. Bojan je preuzeo posao, naučio sve o osiguranjima i odlučio da želi raditi u tom sektoru. Počeo je raditi kao prodajni predstavnik. Zadovoljan je što je krenuo tim putem jer mu iskustva stečena u prodaji i dalje svakodnevno koriste.

- Prodavač si rijetko može dopustiti propuštanje prilike za prodaju. To podrazumijeva poznavanje brojnih vrsta osiguranja. S druge strane, posao je dinamičan i tjera vas na snalažljivost i prilagodbu. Takve vještine i znanja dobro dođu u kojem god području poslovanja kasnije radili - pojašnjava Bojan Letica.

Priliku koju je dobio, iskoristio je i napredovao. Naime, potkraj 2016. godine u poslovnici Croatia osiguranja u kojoj je radio provodio se pilot-projekt u kojem su sudjelovali i njegovi sadašnji direktori.

- U meni su vidjeli potencijal, pozvali me u Sektor za obradu osigurateljnog portfelja i pružili mi priliku da upoznam postprodajni proces te tvrtku u cijelosti. Sve ostalo je povijest - zaključuje Bojan.

 

Sara Matijević, Sektor za korporativne komunikacije

Sara Matijević svoju je karijeru u Croatia osiguranju započela kao prodajni savjetnik. Taj je posao, kaže, odlična stepenica za osobni i profesionalni rast i razvoj.

- Prodaja osiguranja je izazovan, kreativan i dinamičan posao kojim sam značajno unaprijedila svoju komunikaciju, samokontrolu, donošenje odluka i prilagodljivost. Uživala sam u radu s ljudima i stekla iskustva i znanja o proizvodima koja mi danas olakšavaju rad. Bez razumijevanja prodajnog procesa i jasnog fokusa na naše klijente, moja karijera ne bi bila ni približno ovako uspješna - govori Sara Matijević.

Posao prodajnog savjetnika koji je radila, osim usvajanja konkretnih i traženih vještina, donio joj je, napominje, mogućnost da spozna još jednu vrlo važnu činjenicu.

- Sve dobro počinje s prodajom. Uvjerila sam se u to - zaključuje.

  

Ivana Šego, Sektor za neživotna osiguranja

S desetljećem iskustva u poslu osiguranja, Ivana Šego danas kreira osigurateljne proizvode. Karijeru je započela kao prodajni savjetnik u Croatia osiguranju. Iskoristila je priliku za napredovanje koja joj se ukazala u Sektoru za neživotna osiguranja i danas je ondje zaposlena zahvaljujući najboljim rezultatima na testiranju.

- Mogućnost da stvari sagledam 'iz cipela' klijenta i pribavljača daje veliku dodatnu vrijednost svim mojim aktivnostima jer razumijem prepreke, strahove i pitanja obiju strana. U prodaji osiguranja imamo priliku tu ideju podijeliti s drugima i prodajom police pružiti im osjećaj sigurnosti - kaže Ivana Šego.

Rad u Croatia osiguranju, kompaniji koja je već 130 godina sinonim za sigurnost građana Hrvatske, njihovih najmilijih te pokretne i nepokretne imovine, pomogao joj je i da shvati na kojim idejama počiva ideja osiguranja. Spoznala je, ističe, da je ljudima osjećaj sigurnosti jedan od najvažnijih u životu.

- Koncept osiguranja počiva na ideji da budemo tu jedni za druge, a upravo je to ono što mi se u osiguranju najviše sviđa i čini me ponosnom što radim u ovoj industriji - zaključuje Ivana.