Obvezno osiguranje brodica i jahti

Jednostavno i brzo provjerite cijenu i kupite obvezno osiguranje plovila online. Za potpunu sigurnost ugovorite dobrovoljno osiguranje odgovornosti vlasnika, odnosno korisnika plovila.

Provjeri cijenu i kupi online

Osiguranje odgovornosti od upotrebe plovila obavezno je za sve brodice i jahte registrirane u Hrvatskoj, motora snage iznad 15 kW, te za vlasnike inozemnih brodica i jahti koje ulaze u teritorijalno more Republike Hrvatske.

Zašto Croatia osiguranje?

  • Već desetljećima brinemo o plovilima i to iskustvo pretočili smo u najbolju ponudu osiguranja
  • Croatia osiguranje danas je tržišni lider u osiguranju plovila
  • Uz obvezno osiguranje plovila moguće je ugovoriti kasko osiguranje plovila uz koje se dodatno ugovara dobrovoljno osiguranje od odgovornosti

1. Obvezno osiguranje odgovornosti vlasnika/ korisnika jahte/ brodice

  • Polica osigurava naknadu štete trećim osobama u slučaju smrti, tjelesnih ozljeda ili narušavanja zdravlja.
  • Osigurana svota propisana je zakonom i iznosi 3.500.000 kn po jednom štetnom događaju.

Policom nisu pokrivene materijalne štete prema drugim plovilima, prema posadi i putnicima na plovilu kojim je prouzročena šteta niti trećim osobama koje se nalaze na drugom plovilu.

2. Dobrovoljno osiguranje odgovornosti vlasnika / korisnika brodice, odnosno jahte kao dodatno osiguranje uz kasko osiguranje

  • Dobrovoljno osiguranje pokriva štete prema trećima, putnicima, posadi i troškove onečišćenja do definiranog limita po događaju.

S obzirom da obveznim osiguranjem niste osigurani od ovih rizika,  kako bi se u potpunosti zaštitili od odgovornosti upotrebe plovila ugovorite i dobrovoljno osiguranje odgovornosti uz kasko osiguranje plovila.

 

Imate pitanje?

Pronađite odgovor u najčešće postavljenim pitanjima