Osiguranje od odgovornosti vlasnika odnosno korisnika marine

Pošaljite upit

Osiguranje odgovornosti luke nautičkog turizma dobrovoljno je osiguranje odgovornosti koje se ugovara u interesu osiguranika, tj. ovlaštenika koncesije luke nautičkog turizma. 

S obzirom na vrlo visoke rizike odgovornosti kojima je u redovnom poslovanju izložena, osobito zbog velikih imovinskih vrijednosti i broja plovnih objekata, broja osoba koje borave na prostoru luke, u njezinim objektima ili na plovilima, svaka bi luka nautičkog turizma trebala imati zaključenu policu osiguranja odgovornosti.

               

Nautički turizam jako je popularan u Hrvatskoj, a velik broj vlasnika svoja plovila preko zime ostavlja na čuvanje u marinama/lukama nautičkog turizma kako bi ih u ljetnim mjesecima spremna dočekala za nove nautičke avanture.

               

Vrlo je važno zaštititi se od mogućih financijskih izdataka i obveza, koje se ne mogu uvijek predvidjeti, a mogu doseći visoke iznose. Vlasnik luke nautičkog turizma kao i ovlaštenik koncesije (ili druga pravna osoba koja se na temelju pravnog posla gospodarski koristi lukom) može svojim gospodarenjem ugroziti zdravlje ili oštetiti materijalnu imovinu vlasnika polovila ili treće osobe koje koriste njihove usluge. Čak ako je i šteta nehotična, oni će biti obvezni naknaditi određeni iznos za počinjenu imovinsku ili neimovinsku štetu.

               

Zato se osigurajte od ugovorne i izvanugovorne odgovornosti vlasnika, odnosno korisnika marine/luke nautičkog turizma, a uz osiguranje dobivate i svu potrebnu pravnu i stručnu pomoć prilikom rješavanja šteta.

Imate pitanje?

Pronađite odgovor u najčešće postavljenim pitanjima

Pošaljite upit

Kontaktirajte nas putem besplatnog telefona

0800 1884

Posjetite nas u najbližoj poslovnici