Započeo novi ciklus stručnih predavanja CROATIA zdravstvenog osiguranja

CROATIA zdravstveno osiguranje započelo je s novim ciklusom stručnih predavanja za građane kako bi educirali javnost te upozorili na važnost prevencije bolesti. Novi ciklus stručnih predavanja CZO-a započeo je predavanjem akademika Zvonka Kusića na temu „Bolesti štitnjače"

Zagreb, 28. listopad 2008. -„CROATIA zdravstveno osiguranje, kao dio naše najstarije osigurateljne kuće, CROATIA osiguranja, između ostalog komunikaciju s građanima ostvaruje putem stručnih predavanja s željom da javnost educiramo, upoznamo je s načinima liječenja, ali i prevencije raznih bolesti. Naša je želja što većem broju građana pružiti kvalitetnu zdravstvenu skrb, ali i savjetovati građane kako da vode što zdraviji i što kvalitetniji život.", naglasila je u uvodnom govoru predsjednica Uprave CROATIA zdravstvenog osiguranja, Vesna Dulibić.

Bolesti štitnjače danas napadaju sve veći broj ljudi, a posebice žene. Jedan od glavnih razloga je i moderan način života, čija je neizbježna komponenta stres.

„Najčešće bolesti štitnjače su hipertireoza, stanje u kojem štitnjača proizvodi previše hormona štitnjače, hipotireoza, stanje pri kojem je štitnjača slabije aktivna i stvara premalo svojih hormona te guša i karcinom štitnjače. Guša se danas javlja kod 10-20 posto populacije, dok je u prošlosti, zbog pomanjkanja joda u prehrani, učestalost iznosila čak 90 posto. Bolesti štitnjače čak su 8 puta češće kod žena.", upozorio je akademik Zvonko Kusić, jedan od najvećih stručnjaka na području bolesti štitnjače u Hrvatskoj, predsjednik Hrvatskog društva za štitnjaču i voditelj Referentnog centra za bolesti štitnjače pri Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi RH.

CROATIA zdravstveno osiguranje ima preko 65 000 osiguranika, surađuje s velikim brojem visoko kvalitetnih suradnih zdravstvenih ustanova te s više od stotinu ljekarni diljem Hrvatske. Kroz stručna predavanja surađuje i s najvećim stručnjacima na svom području medicine u Hrvatskoj.