Varaždinska županija rekorder u poljoprivrednim osiguranjima

Uz subvencije osigurano 7000 hektara obrađene površine. Varaždin, 13. studeni 2009. – CROATIA osiguranje i Varaždinska županija proslavili su 10 godina uspješnog projekta subvencioniranja osiguranja u poljoprivredi. Taj projekt započet je kao pilot projekt baš na varaždinskom području na kojem CROATIA osiguranje danas prodaje čak dvije trećine svojih poljoprivrednih paketa.

Croatia osiguranje u Varaždinskoj je županiji zaključila više od 1300 poljoprivrednih paketa osiguranja, s kojim pokriva više od 7000 hektara obrađene površine. Ovo partnerstvo razultiralo je u isplaćenih 527.316 kuna za štete nastale na usjevima i nasadima na varaždinskom području u prva tri kvartala ove godine. Na proslavi desete godišnjice ove suradnje u Varaždinskoj županiji, važnosti poljoprivrednih posvjedočili su i prisutni načelnici i predsjednici općinskih gradskih vijeća te župan Varaždinske županije Predrag Štromar koji je istaknuo primjer elementarne nepogode koju je zbog dugotrajnog kišnog razdoblja tijekom lipnja i srpnja 2009. morao proglasiti. Ova elementarna nepogoda uzrokovala je smanjenje prinosa na poljoprivrednim usjevima do oko 50%.

„Izuzetno smo ponosni što smo kao partner Varaždinskoj županiji dio najuspješnijeg primjera subvencioniranja poljoprivrednih osiguranja u Hrvatskoj. Iskreno se nadam kako će sve više hrvatskih općina i gradova prikloniti ovom zapadnoeuropskom modelu koji je najsigurniji način zaštite poljoprivredne proizvodnje i konkurentnosti“, naglasio je Vanja Nadali, direktor Sektora za osiguranje imovine i reosiguranje CROATIA osiguranja.

CROATIA osiguranja uvjerljivi je lider u poljoprivrednim osiguranjima, a ta pozicija zajamčena im je brzinom i dosljednošću u isplati šteta te velikim brojem i raznovrsnošću ponude proizvoda. Poljoprivrednicima se nude osiguranja od 13 vrsti rizika u različitim paketima od kojih su za njih najznačajniji: osiguranje od tuče, osiguranje od oluje te osiguranje od mraza. Varaždinska županija samo je jedna od hrvatskih županija u kojoj je CROATIA osiguranje partnerstvom s lokalnom upravom omogućila svojim osiguranicima subvencije, edukacijom poljoprivrednih proizvođača ostvarila kontinuirano povećanje premije u osiguranje usjeva, nasada i životinja te dovela efikasnost isplata štete na najvišu razinu. Također, CROATIA osiguranje jedina je osiguravateljska kuća u Hrvatskoj koja nudi ovakav model poljoprivrednih osiguranja.