U Makedoniji počinje s radom CROATIA osiguranje, društvo za osiguranje u neživotu

Skopje, 20. svibnja 2009. - U Makedoniji je s radom počelo CROATIA osiguranje, društvo za osiguranje u neživotu. Otvaranjem ovog društva i investicijom vrijednom 3,25 milijuna eura, vodeći hrvatski osiguravatelj nastavlja s širenjem poslovanja i jačanjem pozicije u regiji. U Makedoniji je CROATIA osiguranje prisutna od 2005. godine preko tvrtke Croatia osiguranje a.d. - život, koja se bavi poslovima životnih osiguranja.

Svečanosti povodom početka rada novog društva u Skopju nazočio je makedonski ministar gospodarstva Fatmir Besimi koji je tom prigodom istaknuo važnost ulaganja CROATIA osiguranja za razvoj cjelokupnog makedonskog gospodarstva te pozvao hrvatske gospodarstvenike na daljnje investicije u Makedoniju. Predsjednik Uprave CROATIA osiguranja d.d. Hrvoje Vojković je pak naglasio: „Iako kriza i recesija u velikoj mjeri obilježavaju tekuću poslovnu godinu, CROATIA osiguranje nastavlja s širenjem i razvoja poslovanja kako u Hrvatskoj, tako i u regiji. Otvaranjem Društva za osiguranje u neživotu želimo doprinijeti podizanju kvalitete usluga i proizvoda i razvoju cjelokupnog tržišta osiguranja u Makedoniji".

Na svečanosti u Skopju predstavljen je tim koji će voditi novu kompaniju, predvođen Draganom Lazareskim, koji je istaknuo kako je makedonsko tržište osiguranja još uvijek vrlo nezasićeno jer tamošnji građani na osiguranje troše tek 65 eura godišnje.

„Ambicija društva je postati lider na makedonskom tržištu kroz kontinuiranu unapređenje ponude i ulaganja u razvoj visokokvalitetnih usluga i proizvoda. Na tom ćemo putu koristiti sve prednosti CROATIA osiguranja koja je s 125 godina tradicije uvjerljivi regionalni lider", istaknuo je Lazareski.

Nova će kompanija tržištu ponuditi atraktivnu lepezu osigurateljnih proizvoda. Posebna će pažnja biti posvećena ponudi u automobilskim osiguranjima, kao i osiguranjima kućanstva te osobito poljoprivrednim osiguranjima. Na makedonskom tržištu postoji veliki interes za tu ponudu koju je CROATIA osiguranje u Hrvatskoj razvila u suradnji s jedinicama lokalne uprave i državom. U drugoj razvojnoj fazi makedonskim će osiguranicima biti ponuđeno i dodatno zdravstveno osiguranje koje će koristiti sve prednosti široke mreže dijagnostičkih ustanova i privatnih poliklinika.