Spot CROATIA osiguranja proglašen najboljim TV oglasom

Poznati spot CROATIA osiguranja „125 godina s Vama“, u kojem simpatičnigospodin Fulir šeće kroz prošlost i sadašnjost, osvojio je 1. listopada dvijelijepe nagrade na prvom nezavisnom festivalu kreativnih komunikacija - Sudnjemdanu. CROATIA osiguranje dobila je orden za najbolji TV oglas i nagradu zanajbolju režiju.

Riječ je o pravom malom filmiću koji nas u trajanju od 50 sekundi vodi nas u nekadavna i sjetna vremena, u čije su autentične snimke uspješno uklopljeni modernilikovi u svojem stvarnom, današnjem životu. Podsjetimo spot CROATIAosiguranja napravljen je u suradnji sa Unex grupom, tvorac ideje je Iva Babaja,a spot je režirao Kras Gančev.

Specifičnost ovog spota je kontrastprošlosti i sadašnjosti, crno-bijelog i kolorita, te starog i novog, koja neminovnobudi emocije i sjetu u svakom gledatelju. Šetnja kroz povijest predstavljametaforu potrebe za sigurnošću koju nudi CROATIA osiguranje prošlim i sadašnjimgeneracijama.

Prepoznatljivi lik ovog spota je sasvimsigurno neočekivani, pomalo zbunjeni, ali nevjerojatno simpatični susretgospona Fulira i gospodina. Relje Bašića, svojevrsne ikone Zagreba.

Ovogodišnje dobitnike na Sudnjem danu biraoje žiri od preko 200 predstavnika marketinške industrije, a nagrade su  dodijeljene u 24 kategorije. Spot CROATIAosiguranja imao je žestoku konkurenciju jer je za ovogodišnje nagrade bilo prijavljenočak preko tisuću kreativnih radova. 

http://www.youtube.com/crosighr