Rast premije od 5,3 posto u prvih devet mjeseci

CROATIA osiguranje d.d., najveći hrvatski osiguravatelj, u prvih devet mjeseci poslovne 2008. godine ostvarilo je ukupnu zaračunatu bruto premiju u iznosu 2.631,9 milijun kuna kuna što predstavlja rast od 5,3% u odnosu na isto razdoblje 2007. godine. CROATIA osiguranje zadržalo je poziciju tržišnog lidera s udjelom od 36,6%. Bruto dobit Društva iznosi 70,9 milijuna kuna.

Zaračunata premija u neživotnim osiguranjima iznosi 2.373,2 milijun kuna, što je za 5,2% više nego u istom razdoblju 2007.g., dok zaračunata premija u životnim osiguranjima iznosi 258,7 milijuna kuna, što predstavlja rast od 6,9%. Prva tri kvartala obilježilo je i povećanje efikasnosti u rješavanju šteta. Likvidirane štete po osiguranim slučajevima iznose 1.426,9 mil. kuna, što je za 68 mil. kuna ili 5% više nego u istom razdoblju prethodne godine.

Komentirajući poslovne rezultate prva tri kvartala predsjednik Uprave CROATIA osiguranja Hrvoje Vojković je rekao: „Ove godine osigurateljna industrija u Hrvatskoj, iako sporije nego prethodnih godina, ipak raste. Do usporavanja rasta tržišta došlo je zbog situacije na svjetskim tržištima koja je uzrok stagnacije ukupne finanancijske industrije. No, usprkos takvim uvjetima, zadovoljan sam rastom koji je naša kompanija ostvaruje u ovoj godini. Oporavak tržišta se očekuje, ove godine vjerojatno ne do nivoa 2007., ali u narednima to svakako očekujemo."

Uz niz novih i unaprijeđenih proizvoda prva tri kvartala poslovne godine u najvećem hrvatskom osiguratelju obilježilo je proces primjene nove organizacije poslovanja čiji je cilj povećanje efikasnosti i produktivnosti poslovanja te motiviranosti i zadovoljstva zaposlenika. Reorganizacijom poslovanja CROATIA osiguranja osigurava konkurentnost na sve zahtjevnijem domaćem i regionalnom osiguravateljnom tržištu.