"Putni Anđeo" - mobilna aplikacija koja spašava živote

"Putni Anđeo" - mobilna aplikacija koja spašava živote

Kad se dogodi prometna nezgoda, svaka minuta je bitna za spašavanje unesrećenih. Zbog toga je Croatia osiguranje u suradnji s Oryx asistencijom svojim osiguranicima besplatno omogućilo ekskluzivnu uslugu na tržištu pod nazivom „Putni Anđeo“.

Riječ je o mobilnoj aplikaciji za pametne telefone koja omogućava brzo informiranje i skraćuje vrijeme izlaska hitnih službi na intervenciju. Ova aplikacija omogućava zbrinjavanje unesrećenih unutar jednog sata, u medicini poznatog kao „zlatnog sata“ radi najveće važnosti u spašavanju života. Aplikaciju mogu preuzeti besplatno svi oni koji ugovore osiguranje od automobilske odgovornosti u Croatia osiguranju.

"Putni Anđeo" prati korisnika dok vozi automobil te na temelju promjene brzine, buke u vozilu i drugih parametara detektira ako dođe do prometne nezgode i šalje poziv za hitnu pomoć, policiju, vatrogasce ili pomoć na cesti. Kontakt služba šalje informacije o lokaciji prometne nesreće, vozilu, osiguraniku,  krvnoj grupi i specifičnim bolestima koje mogu pomoći u uspješnosti hitne medicinske intervencije. Ukoliko su putnici nakon nesreće u nesvijesti i ne mogu razgovarati, služba za pomoć će iz alarm poziva doznati lokaciju vozila i omogućiti brzu reakciju na terenu.

Usluga je aktivna 24 sata dnevno 365 dana u godini na području Republike Hrvatske, a uz osnovnu funkcionalnost nudi i dodatne funkcije upozorenja za brzu vožnju ili prevelike glasnoće audio uređaja za sigurnu vožnju, kao i prijedlog „pauze za kavu“ ako detektira dužu vožnju bez odmora.

Uz Putni Anđeo manje će se brinuti i bliske osobe putnika, naime vozač svaku svoju vožnju može podijeliti s osobom po svom izboru koja će na taj način putem e-mail-a i SMS poruke dobivati obavijesti o početku i kraju te putanji vožnje na digitalnoj karti. 

Više informacija potražite na linku http://crosig.hr/hr/osiguranja/vozila/croatia-asistencija/.