Putni anđeo Croatia osiguranja prošao crash test

Putni anđeo Croatia osiguranja prošao crash test

Mobilna aplikacija Putni Anđeo Croatia osiguranja koja prati vozača na putu, a u slučaju potrebe aktivira HITAN POZIV, prošla je PC Crash test Zavoda za prometno-tehnička vještačenja Fakulteta prometnih znanosti, te udruge EVU Croatia i DSD GmbH iz Linza, Austrija. PC Crash je međunarodno priznati računalni program sa preko 5.000 prodanih licenci u svijetu, a koji korisnicima omogućuje analizu i simulaciju prometne nesreće u 2D i 3D formatu.

Test je prilagođen uvjetima koji se događaju u gradu, odnosno sudarima koji su najčešći na parkiralištima. Prvi sudar je bio ulaz na parkirno mjesto, drugi sudar izlaz s parkirališta, a treći sudar - nalet vozila s bočne strane. Iako je bila mala brzina sudara od 30km/h, aplikacija je uspješno detektirala sudar i o tome automatski obavijestila ORYX kontakt centar. 

Putni Anđeo je razvijen u suradnji s ORYX Asistencijom, a dobiva ga besplatno na korištenje svaki vozač, osiguranik Croatia osiguranja i to bez obzira na starost njihovog vozila, kao dodatni poklon kod ugovaranja obveznog auto osiguranja i Croatia asistencije. 

Putni Anđeo mobilna je aplikacija za iOS, Android uređaje i Windows Phone koja omogućuje brzo informiranje hitnih službi u slučaju nesreće unutar prvog „zlatnog sata“ koji je iznimno važan u spašavanju života unesrećenih. Putni Anđeo prati korisnika dok vozi automobil, a na temelju promjene brzine, buke u vozilu i drugih parametara detektira ako dođe do prometne nezgode šaljući poziv za hitnu pomoć, policiju, vatrogasce ili pomoć na cesti. Kontakt služba šalje informacije o lokaciji prometne nesreće, vozilu, osiguraniku, njegovoj krvnoj grupi i specifičnim bolestima koje mogu pomoći u uspješnosti hitne medicinske intervencije. Usluga je aktivna 24 sata. 

Croatia osiguranje ovom aplikacijom u potpunosti prati, pa čak i pretiče europske trendove. Naime, odlukom Europske komisije od listopada 2015. godine novi automobili u EU trebali bi biti opremljeni sustavom za poziv u pomoć koji se zove eCall. Riječ je o sličnom sustavu koji prepoznaje udes i sam alarmira hitnu pomoć čak i kada je vozač bez svijesti.