Protiv snijega osiguranjima imovine, od nezgode i odgovornosti

ZAGREB, 16. veljače 2012. – Izuzetno jaka zima i velike količine snijega i leda koje su proteklih dana okovale Hrvatsku, donijeli su nebrojene probleme građanima, ali i gospodarstvu u cjelini. Na elementarne nepogode ne možemo utjecati, ali sebe, svoju obitelj i imovinu možemo osigurati od raznih rizika uzrokovanih snažnom zimom. Za svega 40 do 50 kuna mjesečnog izdvajanja za osiguranje, građani mogu spriječiti posljedice snježnih nepogoda i niskih temperatura na vlastiti život i zdravlje te na osobnu imovinu.

Policom osiguranja od posljedica nesretnog slučaja građani mogu ublažiti posljedice nezgode, okliznuća, lomova i uganuća. Policu osiguranja mogu ugovoriti svi građani,pa čak i nezaposleni,po vrlo pristupačnoj cijeni već od 100 kuna godišnje. Policama osiguranja od nezgode obavezno se ugovaraju rizik smrti zbog nezgode i rizik trajnog invaliditeta,dok se ostali rizici ugovaraju po izboru. U ovakvim zimskim uvjetima građanima bi dobro došli slijedeći dodatno ugovoreni rizici: dnevna naknada za boravak u bolnici uslijed nezgode, dnevna naknada za prolaznu nesposobnost za rad i troškovi liječenja.

Osnovna polica osiguranja imovine CROATIA osiguranja koja štiti građane od 14 osnovnih rizika za prosječan dvosobni stan stoji samo 200 do 250 kuna godišnje ili samo 20 kuna mjesečno,što je doista minimalno ulaganje u sigurnost svog doma. Svoju imovinu građani i tvrtke mogu dodatno osigurati od pritiska snježne lavine i snijega.

Vozači već sa Mini kaskom mogu pokriti sve štete koje se mogu dogoditi kad auto stoji,a među njima su između ostalog,rizici krađe vozila,tuče,oluje,požara,pada predmeta na vozilo,kao i pad snijega i leda. Na primjer za vozilo vrijednosti 90.000 kuna Mini kasko se može ugovoriti za samo 800 kuna godišnje ili 66 kuna mjesečno.

Građane svake zime,a pogotovo ove koja je bila ekstremna po količinama snijega u cijeloj Hrvatskoj,iznenadi i održavanje prometnica,ali i neočišćeni nogostupi oko zgrada. Pravnim osobama koje održavaju prometnice i javne površine, polica osiguranja od odgovornosti pruža zaštitu za štete učinjene trećim osobama. Vlasnici zgrada imaju na raspolaganju osiguranje od javne odgovornosti u sklopu kombiniranog stambenog osiguranja.

Građani mogu na police osiguranja ostvariti i posebne popuste koji iznose i do 25 posto ukoliko se odluče za Obiteljski paket osiguranja. Malim i srednjim poduzetnicima s istim mogućim popustom na godišnju premiju osiguranja,na raspolaganju je Poduzetnički,Poljoprivredni ili Obrtnički paket usluga.

CROATIA osiguranje je lider na hrvatskom tržištu,a krajem 2011. godine imala je udjel u ostalim osiguranjima imovine u koje spada i osiguranje kućanstva od 61 posto,u osiguranju od nezgode 35,5 posto,osiguranju od odgovornosti 42,8 posto i osiguranju cestovnih vozila od 36,3 posto.