Projekt za očuvanje hrvatske kulturne baštine stigao u Zadar

Potvrđujući svoju usmjerenost prema očuvanju hrvatske kulturne baštine, CROATIA osiguranje je u Zadru svečano predstavila donaciju umjetnina u sklopu Projekta za očuvanje hrvatske kulturne baštine.

Projekt vrijedan 1,5 milijuna kuna započet je na inicijativu osnivača Kolekcije Sudac Marinka Suca, a ima za cilj potaknuti sustavno otkupljivanje djela suvremene umjetnosti nastalih tijekom dvadesetog stoljeća u Hrvatskoj i u regiji. Osim za Galeriju umjetnina Narodnog muzeja u Zadru, projekt također obuhvaća otkup umjetničkih djela za muzeje u Varaždinu i Rijeci, a s namjerom kompletiranja zbirki tih muzejsko-galerijskih ustanova kako ih ne bi otkupile strane muzejske institucije i kako bi ostale trajno očuvane vrijednosti hrvatske kulturne baštine.

Svečanom otvorenju nazočili su mnogi uglednici grada Zadra, a prisutnima su se obratili član poglavarstva Grada Zadra za kulturu Radovan Dunatov, prof. na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu dr. Feđa Vukić i izvršni direktor Croatia osiguranja za regiju Eugen Sunara.

„CROATIA osiguranje je vodeći i najstariji osiguravatelj u zemlji i naša se tvrtka u svim sredinama u kojima djeluje pokazala kao poželjan poslovni i socijalni partner koji vodi računa o zajednici u kojoj djeluje. Posebno smo zadovoljni što smo ovim projektom pomogli muzejskim institucijama kompletirati svoje zbirke koje samostalno nisu mogli otkupiti, a u korist opće javnosti, prvenstveno građana ovog grada, ali i naših gostiju te promocije naše zemlje kroz turizam i turističku ponudu koja će biti bogatija za ovaj kulturni kutak. „ istaknuo je Eugen Sunara.

Pomno prateći kulturnu scenu u Hrvatskoj CROATIA osiguranje je nebrojeno puta iskazala spremnost da prepozna i stane iza kvalitetnih kulturnih projekata u državi. Tako smo u zadnjih godinu dana donirali preko 100 donacija u projekte u kulturi ukupne vrijednosti 10 milijuna kuna.