Proizvodi CROATIA osiguranja d.d. od sada i u poslovnicama Hrvatske pošte

Split, 6. listopada 2009. – Najveća hrvatska osiguravajuća kompanija, CROATIA osiguranja d.d. počinje prodaju svojih proizvoda u svim poslovnicama Hrvaske pošte. Projekt distribucije osiguravateljnih proizvoda i usluga CROATIA osiguranja u poslovnoj mreži Hrvatske pošte novinarima su u Splitu predstavili predsjednici uprava tih kompanija, Hrvoje Vojković i Robert Jukić.

Projekt se počeo provoditi u dijelu poslovnica Hrvatske pošte u Splitsko – dalmatinskoj županiji, a bazira se na iskustvu država članica EU u kojima se suradnja između pošta i financijskih institucija pokazala vrlo uspješnom. Cilj projekta je povećanje razina usluge koju građanima nude CROATIA osiguranje i Hrvatske pošte.

„Zajednički projekt CROATIA osiguranja i Hrvatske pošte primjer je uspješne suradnje dviju kompanija u državnom vlasništvu. Od suradnje će korist imati građani i obje tvrtke. CROATIA osiguranje zauzima vodeću poziciju na domaćem tržištu, no da bi tu poziciju zadržali potrebno je ulagati u nove projekte, što mi i činimo“, rekao je predsjednik uprave CROATIA osiguranja, Hrvoje Vojković. Ta će suradnja, dodao je Vojković, otvoriti vrata za mogući razvoj srednjoročnog i dugoročnog partnerstva. Naime, poslovna mreža pošte, pogotovo u ruralnim sredinama, predstavlja značajnu infrastrukturu za razvoj tržišta osiguranja.

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte, Robert Jukić povodom predstavljanja ovog zajedničkog projekta u Splitu, istaknuo je kako: „Razgranata mreža Hrvatske pošte trenutno nije u potpunosti iskorištena te da će plasiranje proizvoda osiguranja putem poštanskih ureda obogatiti prodajnu paletu proizvoda Hrvatske pošte te potaknuti rast profitabilnosti i prihoda od ostalih usluga”. Jukić je također istaknuo kako zahtjevi na tržištu poštanskih usluga nameću potrebu za reorganizacijom poslovanja Hrvatske pošte, uvođenjem novih proizvoda i usluga što će u konačnici doprinijeti kvalitetnijem razvoju odnosa s građanstvom i korporativnim klijentima.

Suradnja CROATIA osiguranja i Hrvatske pošte omogućit će jeftiniju distribuciju i prodaju osiguravajućih proizvoda i usluga te dodatne prihode tvrtkama, veći stupanj penetracije štednih i mirovinskih proizvoda građanima te efikasnije korištenje i upravljanje poslovnicama. U prvoj fazi projekta u poslovnicama Pošte police osiguranja bit će dostupne građanima a kasnije i korporativnim klijentima. 

U Splitsko – dalmatinskoj županiji, osim same filijale, CROATIA osiguranje je zastupljeno u 29 prodajnih agencija od kojih je 19 u Splitu. Uz to, tu je i 20 povjerenika, te 15 zastupnika. Hrvatska pošta u toj županiji ima 135 poslovnice od čega se njih 33 nalaze na otocima i njih 16 u područjima posebne državne skrbi.