Proizvodi CROATIA osiguranja d.d. od sada i u poslovnicama FINA-e

Zagreb, 28. listopada 2009. – Najveća hrvatska osiguravateljnakompanija, CROATIA osiguranje d.d., počinje prodaju svojih proizvoda u17 poslovnica FINA-e. Projekt distribucije osiguravateljnih proizvoda iusluga CROATIA osiguranja u poslovnoj mreži FINA-e novinarima su uZagrebu predstavili predsjednici uprava tih kompanija, Hrvoje Vojkovići Mato Regvar.

Po prvi put u Hrvatskoj životna i neživotna osiguranja CROATIA osiguranja nudit će se u sklopu FINA Opcije, usluge financijskog planiranja FINA-e, u kojem se već nalaze proizvodi i usluge štednog i ulagačkog karaktera.

„U okolnostima kada se raznovrsnost i kompleksnost financijskih proizvoda naglo povećavala, korisnici financijskih usluga sve više imaju potrebu za financijskim planiranjem, koje će na prvo mjesto staviti njihov osobni ili obiteljski interes. Financijsko planiranje koje je u svijetu uobičajeno tek posljednjih godina polako ulazi u Hrvatsku, ali prije svega kroz banke i udruge za zaštitu potrošača. Stoga s ponosom mogu reći da smo i ovim projektom predvodnici i nositelji novih suvremenih trendova na domaće tržište“, naglasio je predsjednik uprave CROATIA osiguranja Hrvoje Vojković.

Prema njegovim riječima, ovom suradnjom će u konačnici najviše profitirati upravo građani kojima će u cijeloj Hrvatskoj na ovaj način biti dostupna kvalitetna i pouzdana informacija o mogućnostima štednje i ulaganja u njihovu budućnost i sigurnost kroz proizvode osiguranja.

Predsjednik uprave FINA-e Mato Regvar istaknuo je kako FINA danas oko petinu svojih prihoda ostvaruje upravo zahvaljujući dodatnim servisima i uslugama te dodao:

„U naših 17 poslovnica, u kojima imamo urede FINA Opcije, klijenti će moći dobiti informacije i sklopiti police/ponude/zahtjeve o osiguranju od auto odgovornosti, kasko osiguranju, osiguranju kućanstva, putnom osiguranju, privatnom zdravstvenom osiguranju, osiguranju od nezgode, životnom osiguranju, stambenoj štednji, dobrovoljnoj mirovinskoj štednji i ulaganjima s obilježjima rizika. Uskoro će se u projekt uključiti i preostali uredi“. 

FINA Opcija pruža uslugu financijskog planiranja. Usluga je besplatna, neovisna i namijenjena svim građanima Hrvatske, a nudi detaljne odgovore na sva pitanja vezana uz porezne olakšice građana, sigurne štednje, ugodne mirovine, zaštite života i  imovine, brige o zdravlju, upravljanja rizicima te u konačnici poboljšanje životnog standarda građana.

Suradnja CROATIA osiguranja i FINA-e omogućit će jeftiniju distribuciju i prodaju osiguravateljnih proizvoda i usluga te dodatne prihode tvrtkama, veći stupanj penetracije štednih i mirovinskih proizvoda građanima te efikasnije korištenje i upravljanje poslovnicama. U prvoj fazi projekta police osiguranja bit će dostupne građanima, a kasnije i korporativnim klijentima.