Procjena šteta po najvišim svjetskim standardima

Kako bi svojim osiguranicima još brže, efikasnije i točnije isplaćivala štete iz područja automobilskih osiguranja, CROATIA osiguranje d.d., najveći hrvatski osiguravatelj, potpisala je ugovor s Audatexom, vodećim svjetskim proizvođačem programa za procjenu šteta na motornim vozilima. Time je CO postala prva osiguravajuća kuća u Hrvatskoj koja koristiti njihov softver

(4.6.2008) Na svečanom potpisivanju ugovora, kojemu je nazočio i Richard Nathschläger, direktor Audatexa za Centralnu i Istočnu Europu, istaknuto je kako će novi softver povećati kompetentnost, ubrzati poslovne procese, olakšati posao zaposlenicima, ali i klijentima te podići nivo poslovanja CROATIA osiguranja na novu razinu. Audatex je prema zahtjevima CROATIA osiguranja napravio novi obrazac izvida šteta kojime je dobiveno bitno poboljšano rješenje u odnosu na postojeće te postignuta viša razina kvalitete.

«Potpisivanjem ovog ugovora CROATIA osiguranje postaje korisnik najboljeg svjetskog programa za procjenu šteta na motornim vozilima te se pridružuje najvećim europskim i svjetskim osiguravajućim društvima koji su klijenti kompanije Audatex. Ovo je još jedan korak u unaprjeđenju našeg poslovanja koje kontinuirano provodimo kako bi implementacijom najsuvremenijih poslovnih metoda ostali predvodnici inovativnosti na hrvatskom osiguravajućem tržištu.» naglasio je predsjednik Uprave CROATIA osiguranja d.d., Hrvoje Vojković.

Audatex je dio Solera Group, svjetskog lidera u razvoju rješenja za upravljanje štetama, a povjerenje su im dali, osim najvećih međunarodnih osiguravatelja, i ekspertni uredi u Europi, poput DEKRE te većina neovisnih sudskih vještaka. Njihovo tržište broji 55.000 klijenata diljem svijeta.