Predstavljena monografija Ive Pervana 'Boje Hrvatske'

Nova fotomonografija Ive Pervana 'Priča iz Hrvatske' danas je predstavljena u atriju Generalne direkcije CROATIA osiguranja u Zagrebu. Samom predstavljanju nazočili su brojni uzvanici, među njima i premijer Ivo Sanader, te ministri Ivan Šuker i Božo Biškupić.

(3.3.2008) 'Legenda hrvatske fotografije', ' fotograf sa iznimnom senzualnošću za ljepote Hrvatske', 'riječi nisu dovoljne da opišu talent i opus ovog majstora' - samo su neki od mnogobrojnih hvalospjeva kojima je u dugogodišnjij karijeri obasipan Ivo Pervan. Rođen 1947. u Splitu, fotografijom se bavi punih 30 godina, autor je 22 autorska fotomonografska izdanja, a svojim je radom posebno vezan uz promidžbu Hrvatske i hrvatskog turizma. Autor je brojnih izložbi koje su obišle sve kontinente, a osvojio je brojne nagrade širom svijeta uključujući petnaestak onih za turističke plakate s motivima iz Hrvatske.

Samu promociju svojom nazočnošću uvećali su mnogobrojni uvaženi gosti, među kojima su bili i premijer Ivo Sanader te ministri Ivan Šuker i Božo Biškupić. O samoj monografiji govorili su predsjednik uprave CROATIA osiguranja Hrvoje Vojković, književnik i autor teksta u monografiji Pavao Pavličić, muzeolog Tomislav Šola, dizajner Boris Ljubičić, te sam autor Ivo Pervan.

'CROATIA osiguranje godinama je prijatelj hrvatske umjetnosti. Iskreno vjerujemo kako podrškom kulturnih projekata promičemo istinske vrijednosti hrvatskog društva. Jedan od takvih iznimnih projekata je i fotomonografija koju danas predstavljamo. Hrvatska je zahvaljujući Ivi Pervanu dobila jedinstveno umjetničko djelo, koje na jednom mjestu pokazuje sve ljepote naše domovine.' istaknuo je Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave CROATIA osiguranja d.d.

U prigodnom govoru sam autor je naglasio: 'Ako jedna slika govori kao tisuću riječi, onda ova knjiga šalje poruku od 440 tisuća riječi o Hrvatskoj. Ovaj primjer CROATIA osiguranja trebaju slijediti i druge firme.'

Prvi primjerak fotomonografije sam umjetnik je uručio premijeru Ivi Sanaderu, a vi svoj primjerak knjige možete pronaći u svim boljim knjižarama.