Pomoć Croatia osiguranja poplavljenim područjima u Pleternici

Pomoć Croatia osiguranja poplavljenim područjima u Pleternici

PLETERNICA, 19. svibnja -  Predstavnici Croatia osiguranja već nekoliko dana obilaze i aktivno sudjeluju pomažući u poplavom zahvaćenim područjima u Požesko-slavonskoj, Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Gradu Pleternici, gdje je zabilježen najviši vodostaj u posljednjih sto godina, danas su donirana tri aparata za isušivanje koji su prijeko potrebni u sanaciji šteta na oštećenim objektima. 

„Situacija je iznimno teška. Znamo da već nekoliko centimetara vode može prouzročiti štetu, pa je ovo što se trenutno događa u Slavoniji ravno katastrofi. No u ovom trenutku najvažnije je da su građani sigurni. Naš je posao da pomognemo u saniranju nastalih šteta, ali i da pomognemo gdje možemo, zato smo danas ovdje“ -  izjavio je u Pleternici direktor poslovnice Croatia osiguranja u Požegi Željko Pavlović predajući vrijednu donaciju gradonačelnici Pleternice Antoniji Jozić.

„Prema prvim procjenama u Pleternici je poplavama uništeno preko 100 kuća, a građani su ostali bez svega što je bilo u njima. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli, a vaša tri aparata za isušivanje pomoći će nam da što prije osposobimo kuće za povratak“ – naglasila je gradonačelnica Pleternice Antonia Jozić.

Croatia osiguranje aktivno sudjeluje u pomoći zajednici u kojoj posluje, a u posljednje četiri godine donirala je preko 500.000 kn za pomoć ugroženim područjima od poplave diljem Hrvatske.