Partnerstvom CROATIA osiguranja d.d. i Liberty Internationala do osiguranja od odgovornosti menadžera po svjetskim standardima

Zagreb, 26. studeni 2008. - Nastavljajući strategiju plasiranja uvijek novih i inovativnih vrsta osiguranja, CROATIA osiguranje d.d., najveći hrvatski osiguravatelj, predstavio je novi proizvod - Osiguranje od odgovornosti menadžera. Osiguranje od odgovornosti menadžera nastalo je kao plod suradnje stručnjaka CROATIA osiguranja i Liberty Internationala, jedne od vodećih svjetskih osiguravateljnih kompanija čime je CROATIA osiguranje postalo njihov partner na tržištima JI Europe.

CROATIA osiguranje d.d. 2007. godine tržištu je ponudilo Osiguranje od odgovornosti članova uprava, nadzornih odbora i prokurista. Proizvod koji je danas predstavljen slijedeći je korak u razvoju osiguranja odgovornosti u Hrvatskoj. Novi proizvod, koji će nuditi široko pokriće uz povoljne cijene, namijenjeno je visokom, ali i srednjem menadžmentu te direktorima manjih i srednjih privatnih tvrtki. Osiguranje od odgovornosti menadžera tek je prvi u nizu proizvoda kreiranih partnerstvom ove dvije vodeće osiguravateljne kuće.

„Ovaj proizvod pripremali smo dugo vremena i u njega uložili velike napore, ali radili smo s najboljima u ovom poslu i stoga sam siguran da uspjeh neće izostati. Osiguranja od odgovornosti menadžera, koja u osnovi pokrivaju štete koje menadžer može prouzročiti tvrtki u kojoj je zaposlen, u Hrvatskoj su još uvijek nedovoljno razvijena. No, gledajući praksu zapadnih zemalja to je nešto što nas u bliskoj budućnosti zasigurno očekuje." istaknuo je predsjednik Uprave CROATIA osiguranja d.d., Hrvoje Vojković.

Prezentacija novog proizvoda prisustvovali su i uvaženi gosti iz Liberty Internationala, Gerard van Loon, Senior Vice President, Keith Mather, Vice President te Peter Schlamberger, Senior Underwriter. Liberty International član je Liberty Mutual Group, drugog najvećeg američkog međunarodnog osiguravatelja, koji zapošljava preko 40.000 ljudi u 900 ureda diljem svijeta. Liberty International jedan je od svjetskih lidera u pružanju usluga specijalnih vrsta osiguranja kao što su osiguranje avionske industrije, energetskog sektora, odgovornosti rukovodećeg kadra, političkog rizika, financijskih institucija te mnogih drugih.