Otvorena nova stanica za tehnički pregled vozila u Rijeci

Tvrtka Croatia-tehnički pregledi u Rijeci je otvorila novu stanicu za tehnički pregled vozila. Uz nazočnost predstavnika tvrtke i gospodarstvenika grada Rijeke, stanicu su svečano otvorili predsjednik Uprave Croatia osiguranja Krešimir Starčević i  direktor Croatia tehničkih pregleda Josip Vuksanović.

Tvrtka Croatia-tehnički pregledi zajedno sGrupom Croatia osiguranje danas upravlja s 45 stanica za tehnički pregled vozila diljem Hrvatske. Stanica za tehnički pregled vozila u Rijeci ima tri tehnološke linije, sagrađena je prema europskim standardima i jedna je od  najsuvremenije opremljenih stanica u regiji. Iako mnogi vozači pristupaju tehničkom pregledu vozila kao još jednoj obvezi, Croatia tehnički pregledi naglašavaju da je kvalitetna usluga tehničkog pregleda ključan čimbenik sigurnosti na cestama.

„Važno je reći da su tehnički pregledi u zemlji već dulje usklađeni s direktivama EU. Tehnički pregledi vozila nisu samo tehnička, već i moralna obveza vozača, i to je osobito važno kod starijih vozila koja češće imaju tehničkih nedostataka, pa i češće uzrokuju nesreće. Postoje analize koje govore da bi redovitim tehničkim pregledima mogle biti spašene tisuće života. Zbog toga se u mnogim zemljama EU-a, uključujemo u Hrvatskoj, poštuju kratki intervali od godinu dana u kojima se tehnički pregledi moraju obavljati.Pozivamo vozače da budu savjesni po tom pitanju.“ rekao je na otvorenju direktor Croatia tehničkih pregleda Josip Vuksanović.

„Croatia osiguranje je vodeći osiguravatelj u zemlji i regiji, a  spremni smo ostvariti značajnu poziciju i u osigurateljnom području EU. Vodeći smo i pojedinačno u osiguranju vozila, gdje nas očekuju značajnije promjene. Ulaskom u EU povećavaju se svote osiguranja za osobna vozila čak 10 puta  te će sada  iznositi 1,2 milijuna eura za štete na stvarima i 5,6 milijuna eura za štete na osobama. To će osiguranicima omogućiti najveću moguću financijsku zaštitu, a budući da znamo da na tržištu još uvijek postoji zabrinjavajuće visok postotak neosiguranih vozila, nadamo da će neosigurane vozače potaknuti na odluku o ugovaranju osiguranja“ rekao je predsjednik Uprave Croatia osiguranja Krešimir Starčević.

Očekuje se da će se na stanici za tehnički pregled vozila u Rijeci otvoriti pet novih radnih mjesta.

Stanica se nalazi na adresi Petorice strijeljanih 1. Radno vrijeme stanice je: radnim danom 07.00 do 20.00 sati  i subotom 07.00-14.00 sati. Sve potrebne informacije možete dobiti putem telefona 051/252-202 ili www.tehnicki-pregledi.hr