Osamdeset posto brodica i jahti osigurano u CROATIA osiguranju

Čak 80 posto svih brodica i jahti registriranih u Hrvatskojosigurano je kasko osiguranjem u CROATIA osiguranju. Neupitna liderska pozicijai visoki tržišni udjel osigurani su kvalitetom usluga i brzinom rješavanjašteta. Do kraja godine zainteresirani građani moći će sva osiguranja za brodicei jahte ugovoriti i u Hrvatskim poštama, a u tijeku je i priprema za Internetprodaju ove vrste osiguranja.

Premija kasko osiguranja brodicai jahti u CROATIA osiguranju krajem lipnja ove godine iznosila je 9,7 milijunakuna, što u odnosu na isto razdoblje protekle godine predstavlja blagi pad od2%. Na to koliko su rezultati dobri najbolje ukazuje činjenica da je prodajaplovila u Hrvatskoj zbog krize u prošloj godini pala za čak 80%. Do kraja ove itijekom 2011. godine očekuje se oporavak tržišta.

CROATIA osiguranje ima sklopljeneugovore o suradnji sa svim većim leasing kućama, a kako bi poboljšala uslugu isvojim osiguranicima smanjila troškove servisiranja brodica i jahti, CROATIAosiguranje potpisala je ugovore s renomiranim serviserima i brodopopravljačima načitavom obalnom području Hrvatske.

Kasko osiguranje brodica i jahti pokriva potpunigubitak, troškove i nagrade za spašavanje, djelomične štete uslijed npr.plovidbene nezgode, udara groma, plimnog vala, potresa, požara, eksplozije,nezgode pri porinuću. Pokrivene su i provalne krađe, krađa ili otimačinečitavog plovila, nepažnja brodopopravljača, nezgode pri ukrcaju/iskrcaju ilipremještanju tereta/goriva.

Uz kasko osiguranje kojepokriva rizike fizičkih oštećenja ili gubitka osiguranog plovila, CROATIAosiguranje u svojoj ponudi ima i osiguranje od svih vrsta pomorskihodgovornosti vlasnika ili korisnika plovila. Uz to se dopunski može osigurati irizik gubitka vozarine (za trgovačke brodove), odnosno rizik gubitka najma (zajahte i brodice), kad je takav gubitak posljedica štete na plovilu koja jeosigurana po kasku.

CROATIA osiguranje pruža i tzv. osiguranje odgovornosti najmoprimcakojim se pokrivaju štete na unajmljenom plovilu do ugovorenog iznosa. Većnekoliko godina u ponudi je i osiguranje odgovornosti skipera. Uz sva navedenaosiguranja, CROATIA osiguranje nudi i obvezno osiguranje brodica i jahti. Svi proizvodiosiguranja plovila kontinuirano se revidiraju i prilagođavaju potrebamakorisnika.