Odabrani dobitnici natječaja Croatia osiguranja - Prijatelj koji brine, razumije i potiče

Na godišnjem natječaju Croatia osiguranja za dodjelu financijskih potpora za društveno-odgovorne projekte u 2012.godini, odabrano je 45 donacijskih projekata iz područja humanitarnog djelovanja, kulture i umjetnosti te obrazovanja i znanosti. Croatia osiguranje će ove projekte u okviru društveno-odgovornog programa ''Prijatelj koji brine, razumije i potiče'' podržati s ukupno 750.000,00 kuna te tako i na ovaj način doprinijeti stvaranju kvalitetnijeg društvenog okruženja.

Croatia osiguranje je vodeći i najstariji osiguravatelj u Hrvatskoj koji se u svim sredinama u kojima djeluje od početka poslovanja pokazao kao odgovoran i poželjan poslovni i socijalni partner koji vodi računa o zajednici u kojoj djeluje te istinski zna prepoznati potrebe društva.

Promatrajući ukupnu situaciju u Hrvatskoj, pomoć nikad nije bila potrebnija te je stoga Croatia osiguranje kao jedna od vodećih tvrtki u Hrvatskoj, željela dati dobar primjer ostalim uspješnim hrvatskim tvrtkama, kako mogu doprinijeti dobrobiti zajednice. S obzirom kako je društvu potrebna pomoć u različitim područjima, vodeći osiguravatelj Croatia osiguranje osmislio je veliki program društveno-odgovornog poslovanja ''Prijatelj koji brine, razumije, potiče'' koji se fokusira na ključne segmente koji su često zanemareni, a mogu značajno doprinijeti općem boljitku društva.

Projekt koji je Croatia osiguranje pokrenula još prošle godine, podijeljen je u tri programska područja te je unutar svakog područja ove godine putem natječaja odabrano po 15 donacijskih projekata. Program Prijatelj koji brine namijenjen je razvoju i poticanju humanitarnih projekata s ciljem da se podigne razina kvalitete života onima kojima je pomoć najpotrebnija te udrugama i institucijama koje pružaju pomoć socijalno ugroženima. U segmentu Prijatelj koji razumije naglasak je na promicanju i razvoju projekata u kulturi i umjetnosti čime Croatia osiguranje želi doprinijeti podizanju svijesti o mogućnostima razvoja domaće umjetničke scene i važnosti očuvanja umjetničkog stvaralaštva kao nezaobilaznog obilježja nacionalnog identiteta. Promidžbom i poticanjem projekata u obrazovanju i znanosti, kroz program Prijatelj koji potiče, Croatia osiguranje želi ukazati na njihovu važnost u stvaranju preduvjeta za postizanje konkurentnosti, ekonomskog rasta i napretka.

Iz dosadašnjeg iskustva pokazalo se kako provođenjem ciljanog natječaja, potporu dobivaju uvijek oni kojima je to zaista najpotrebnije i koji su razradili najkvalitetnije projekte te su svojim znanjem i zalaganjem spremni ulagati u bolju budućnost cjelokupne zajednice, što je jedna od odrednica poslovanja Croatia osiguranja.