Novosti u webshopu Croatia osiguranja – proširenje načina plaćanja

ZAGREB, 14. lipnja 2012 – Police Croatia osiguranja koje se kupuju preko interneta od jučer se mogu platiti i obročno putem MasterCard i Visa kartice Zagrebačke banke,  kao i jednokratno Maestro karticama i Visa Avenue Mall karticama.  

Sustav je implementiran i unaprijeđen suradnjom stručnjaka Zagrebačke banke i Croatia osiguranja. Web prodaja Croatia osiguranja,nakon ovog najnovijeg tehnološkog unapređenja,  sada ima samostalno izrađenu aplikaciju online plaćanja,a koja korespondira s 3 različita IPG (Internet Payment Gateway) sustava plaćanja (PBZ Card,Erste Diners Club i Zaba).

Rezultat je zasebna aplikacija plaćanja u kojoj je proces online plaćanja i autorizacija karticama značajno unaprijeđena, čime ovaj kanal prodaje postaje još dostupniji građanima.

Na webshop-u Croatia osiguranja trenutno je moguće ugovoriti police osiguranja od: automobilske odgovornosti i automobilskog kaska (samo produženje), putnog zdravstvenog osiguranja, osiguranja nezgode AKTIV I AKTIV plus, te osiguranja imovine eDom (osiguranje na novu vrijednost). Uvedena je i mogućnost kupnje police obveznog osiguranja odgovornosti vlasnika brodice / jahte na motorni pogon.

Croatia osiguranje i dalje radi na unapređenju i širenju internet prodaje, koja će u budućnosti imati sve bitniju ulogu u osigurateljnom sektoru. Prodaja osiguranja putem interneta već je niz godina uobičajeni kanal u zemljama s razvijenim korisničkim pristupom Internetu, a nisu neuobičajene pojave osigurateljnih kuća koje posluju isključivo online. Najviše polica na ovaj način, u odnosu na broj stanovnika, proda se u SAD-u, Japanu, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Islandu.

Stranica www.crosig.hr u prosjeku ima 1300 posjeta na dan i oko 5000 pregleda stranica. Vijesti i informacije iz Croatia osiguranja osiguranici mogu pratiti i putem društvenih mreža: Crosig Facebook page i Twitter@crosig.