Novo priznanje za korporativnu web stranicu CROATIA osiguranja

Internetska stranica CROATIA osiguranja d.d. dobila je vrijedno priznanje za najbolju Internet stranicu osiguranja u 2012. godini u kategoriji – osiguravajuća društva.

U organizaciji Instituta za osiguranje i časopisa Svijet osiguranja od 12. do 14. lipnja 2012. u Sarajevu je održana  13. konferencija "Informacijska i komunikacijska tehnologija i osiguranje" - ICTI 2012.

Konferencija je najvažniji događaj u 2012. godini za IT sektor regionalne osigurateljne industrije, na kojoj su sudjelovali aktuari, menadžeri upravljanja rizicima, financijski menadžere, članovi Uprava i svi oni kojima su  IT i osiguranje područje rada i interesa.

U okviru konferencije organiziran je i natječaj  za najbolju web stranicu iz područja osiguranja. Cilj natječaja bio je, odabirom i proglašenjem najboljih web stranica u osiguranju, afirmirati online poslovanje, promovirati nove tehnologije i pridonijeti boljoj informiranosti korisnika osiguranja.

Kod definiranja kriterija za ocjenu organizatori su se vodili najsuvremenijim metodama koje se primjenjuju u svijetu, a od iznimne koristi bio je natječaj VIDI WEB TOP 100. Najvažniji kriteriji za ocjenjivanje stranice bili su: dizajn, sadržaj, interaktivnost, funkcionalnost, struktura stranice i inovativnost. Ukupno je bilo prijavljeno 26 web stranica. 

Svečano proglašenje najboljih i dodjela priznanja bilo je za vrijeme održavanja konferencije ICTI 2012.

Prema ocjeni stručnog žirija peto mjesto osvojila je stranica Lovćen životnog osiguranja, četvrto mjesto osvojila je stranica Takovo osiguranja, Treće mjesto stranica Zavarovalnice Triglav, a drugo mjesto stranica Adriatic Slovenice.

Pobjednička stranica, prema ocjeni žirija, je stranica www.crosig.hr, stranica CROATIA osiguranja d.d., a priznanje je primio prof.dr.sc. Marijan Ćurković.

„Kreiranje web servisa nije više samo puko dizajniranje Internet stranice, nego kičma strateškog razvoja svake financijske institucije o kojem moraju brinuti svi odjeli kompanije, a ne samo odjeli PR-a ili marketinga. S druge strane, današnji potrošač osigurateljnih usluga želi web portal sa servisima koji mu omogućavaju da obavi cijeli posao ugovaranja osiguranja sve do plaćanja“, naglasio je na dodjeli nagrada Nikola Milijević, glavni urednik časopisa Svijet osiguranja.

Nakon osvojene prve nagrade u kategoriji korporativnih web stranica na konferenciji IdejaX održane u svibnju, ovo je već druga nagrada Internet stranici Croatia osiguranja ove godine.