Novi proizvod Croatia osiguranja – GARANT životno osiguranje

Uz pokriće smrti od posljedica nesretnog slučaja i teško bolesnih stanja, ovaj proizvod osigurava, po prvi put na hrvatskom tržištu, sigurnost uloženog kapitala uz garanciju dobiti od 17 posto na pet godina. 

ZAGREB, 29. listopada 2012. – Po prvi put na hrvatskom tržištu Croatia osiguranje nudi građanima osiguranje GARANT koje objedinjuje potpunu osigurateljnu zaštitu uz garantiranu dobit na pet godina od 17 posto. Uplata je jednokratna i iznosi najmanje 2500 eura. Proizvod s ovom jedinstvenom ponudom bit će u ponudi do 31. prosinca 2012. 

„Novi je proizvod odgovor na potrebe postojećih i budućih osiguranika,uvažavajući stanje i uvjete na osigurateljnom i financijskom tržištu. Osim osigurateljne komponente, pokrića smrti od posljedica nesretnog slučaja i teško bolesnih stanja, ovaj proizvod osigurava sigurnost uloženog kapitala uz garanciju dobiti od 17 posto na pet godina.“ – naglasio je Željko Jukić,direktor Sektora za životna i osobna osiguranja u Croatia osiguranju.   

Prema njegovim riječima,proizvod može u potpunosti konkurirati bilo kojem obliku štednje koja se trenutno nudi na hrvatskom tržištu,štednji u bankama kao i onoj u stambenim štedionicama. U slučaju smrti isplaćuje se ugovorena osigurana svota sa do tada pripisanom dobiti. Isplata za doživljenje obuhvaća pored navedenog i garantiranu dodatnu osiguranu svotu koja iznosi 17 posto od osigurane svote.

Uz ovo osiguranje moguće je zaključiti i dopunska osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i teško bolesnih stanja,a dodatne pogodnosti su sudjelovanje u dobiti,dobivanje zajma i mogućnost darivanja novčanih sredstava majci djeteta.

U prvih osam mjeseci 2012. godine Croatia osiguranje povećala je broj novih polica klasičnog životnog osiguranja za 7 posto uz rast premije od 2,8 posto. U životnim osiguranjima najveći rast premije ostvaren je u rentnim osiguranjima od čak 36,6%,u štednom osiguranju djece od 12,12% dok dodatno osiguranje od teško bolesnih stanja bilježi rast od 2,41 %.