Novi model štednje i sigurnosti: Uz oročenu štednju u Hypo Alpe-Adria-Banci polica osiguranja od nezgode Croatia osiguranja

Croatia osiguranje i Hypo Alpe-Adria-Banka danas su potpisali ugovor o poslovnoj suradnji prema kojem su klijentima omogućili osiguranje od nezgode uz sve vrste oročenih štednih uloga u kunama i eurima.

Osiguranje od nezgode moguće je ugovoriti u Hypo banci, a minimalni iznos štednje je 1000 eura ili 7400 kuna. Osiguranje za vlasnika depozita te dva dodatna korisnika je također moguće ugovoriti i uz već postojeći depozit te kod depozita s automatskim prolongatom.

Klijentima su dostupna tri različita modela osiguranja, pri čemu je osigurani iznos jednak iznosu depozita, a maksimalno može iznositi 150.000 eura ili 1.100.000 kuna. Premiju za policu osiguranja plaća Banka u ime klijenta iz ostvarene kamate, a premije su za klijenta povoljnije od onih pojedinačno ugovorenih. Iznos godišnje premije izražava se u postotku od iznosa depozita – 0,25%, 0,65% i 0,75%, a ovisi o odabranom modelu osiguranja.

Tako je Model 1. dostupan za osobe od 18 do 80 godina starosti te uključuje osiguranje za slučaj smrti (zbog nesretnog slučaja ili uslijed prometne nezgode), dnevne naknade za boravak u bolnici zbog liječenja posljedica nesretnog slučaja, kao i estetske operacije potrebne u postupku liječenja posljedica nesretnog slučaja. Tako bi na primjer, prema trenutnoj ponudi, u slučaju da se odluči ugovoriti depozit uz fiksnu kamatnu stopu u iznosu od 10.000 eura s uključenim osiguranjem od nezgode, za godinu dana, klijent platio samo 25,10 eura premije osiguranje, a primio čak 286,15 eura kamate. Banka preuzima na sebe obavezu praćenja i plaćanja premija osiguranja u ime svojih klijenata te je klijent oslobođen nepotrebne administracije. Model 2. dostupan za punoljetne osobe do 55 godina starosti, te uz sve iz Modela 1. uključuje još i osiguranje za liječenja teško bolesnih stanja – program B. Iznos premije je 0,65 posto od iznosa depozita. Model 3. je proširenje Modela 2. te uključuje još iosiguranje od iznenadne smrti zbog bolesti – ISB.

„Ovakvim proizvodom klijentima nudimo mogućnost aktivnog planiranja svoje budućnosti, a da pri tomu vode računa i o nepredvidivim životnim situacijama. Radi se o modernoj i sveobuhvatnoj usluzi kojom smo dodatno obogatili svoj portfelj proizvoda, a klijentima pružili dvostruku dodatnu vrijednost, jer ono ovim putem istodobno štede i osigurani su”, izjavila je Iva Krhlanko Cvetko, izvršna direktorica Poslovanja s individualnim klijentima i razvoja proizvoda Hypo Alpe-Adria-Banke.

„Croatia osiguranje poseban naglasak stavlja na prodajnu mrežu kako bismo našim klijentima bili što dostupniji u svim segmentima poslovanja. Naši rezultati poslovanja pokazuju da je ponuda modela štednje i sigurnosti sve traženiji oblik ulaganja te smo u tom smjeru proširili našu ponudu i vjerujemo da će klijenti biti zadovoljni“ Izjavio je Željko Jukić, direktor Sektora za životna i osobna osiguranja.

U slučaju nastupa osiguranog slučaja klijent ostvaruje pravo na naknadu iz osiguranja i može raspolagati štednjom, a Hypo Alpe-Adria-Banka jedina nudi osiguranje od nezgode za osiguranike do 80 godina starosti osiguranika.