Na koncertu u Dubrovniku prikupljeno 5 novih polica životnog osiguranja za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Na koncertu u Dubrovniku prikupljeno 5 novih polica životnog osiguranja za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Prepuno Kazalište Marina Držića podržalo je krajem prošlog tjedna humanitarni koncert Passion & Tango na kojem su nastupili Ana Rucner na violončelu, Peter Soave na harmonici te gudački kvartet Rucner. Bila je to večer humanitarnog karaktera namijenjena djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Vukovara, koji su inače štićenici Dječjeg doma Sv. Ana iz Vinkovaca.

U suradnji sa zakladom "Vaša pošta" i Croatia osiguranjem , koncert "Passion and Tango" je ovaj put bio namijenjen promociji projekta "Dobri ljudi djeci Hrvatske" i osvještavanju potrebe osiguravanja štićenika domova za djecu bez roditelje ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Na samom kraju koncerta održana je kratka ceremonija na kojoj su sponzori predali police osiguranja djeci Vukovara, štićenicima doma sv. Ana iz Vinkovaca. Prisutnima se obratila upraviteljica zaklade "Vaša pošta" Senka Klarić te ukratko rekla kako je zaklada osnovana s općekorisnom i dobrotvornom svrhom pružanja novčanih potpora djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi tako da se za vrijeme djetetovog boravka u instituciji na njegovo ime uplaćuje polica životnog osiguranja u protuvrijednosti 6.000 eura. Iznos s police štićeniku se isplaćuje u trenutku kada napušta dom i započinje samostalan život, tako da kroz svojevrsnu rentu, u razdoblju od dvije - tri godine, dok ne pronađe posao, ima riješenu osnovnu egzistenciju - troškove stanarine i režija.

Police su ravnateljici Dječjeg doma sv. Ana, Vinkovci Meliti Pavošević uručili sponzori: članica Uprave Hrvatskog novčarskog zavoda Marija Budimir, voditeljica odsjeka za prodaju životnih osiguranja Croatia osiguranja Arijana Bagarić i zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Davorko ObuljenRotary Club Maksimir Zagreb također je donirao jednu policu, koju je uplatio direktno na račun Zaklade, budući da njihovi predstavnici nisu bili u mogućnosti nazočiti koncertu. 

Osim polica koje su uručene za djecu Vukovara, stalni sponzor Zaklade “Vaša pošta” tvrtka Plovput je ovom prilikom dodijelila i jednu policu Domu Maslina iz Dubrovnika te su sada sva djeca iz ovog dubrovačkog dječjeg doma osigurana. Ravnateljici doma Maslina Ilijani Stojanović, policu je uručio rukovoditelj plovnog područja Dubrovnik tvrtke Plovput Teo Andrić

Sveukupna vrijednost polica osiguranja doniranih na koncertu je 250.000,00 kuna. Svake godine Festival "Ana u Gradu" upriliči jedan koncert s plemenitim ciljem, bilo da se radi o pomoći potrebitima ili o poticaju nadarenima i talentiranima, ali je riječ uvijek o djeci, za djecu i s djecom.