Ljeto s Croatia osiguranjem od Čakovca do Vukovara

U Vukovaru i Vinkovcima završili smo s programom „Ljeto s Croatia osiguranjem“ u sklopu kojeg smo od početka lipnja održali besplatne tečajeve plesa na otvorenom u devet gradova kontinentalne Hrvatske. U programima je sudjelovalo više od 1.500 građana i brojni posjetitelji, a zaplesali su građani svih uzrasta, najmlađa plesačica koja je sudjelovala na tečaju ima tek tri mjeseca, a  najstariji plesač u Varaždinu čak 71 godinu. 

Cilj ovog projekta bio je prije svega unapređenje razine društvenih aktivnosti u područjima “zelene” Hrvatske, u kojima tijekom ljetnog vremena nema dovoljno društvenih aktivnosti za građane, a što je dodatno naglašeno vremenom recesije i nemogućnostima brojnih građana da financiraju putovanja. Cjelokupni program provodimo uz skromni budžet, kako bismo pokazali da novac nije prepreka u povećanju broja besplatnih programa za građane.

Naš program je kombinacija je edukativnog, zdravog  i zabavnog. Ples je vještina kojom se razvija izdržljivost, kreativnost i samopouzdanje, temeljiti je način vježbanja koji je nužan za održanje zdravog života te pomaže u usvajaju društvene aktivnosti u kojoj možemo uživati cijeli život. Tako su profesionalni plesači sudionike podučavali prvim koracima latino plesova (salse, merenge, mamba i drugih). Povodom 129. obljetnice Croatia osiguranja na svakom tečaju građanima smo poklonili 129 plesnih majica. Pa i koju više zbog većeg interesa!

Tečajeve su vodili jedni od najboljih plesnih instruktora latino plesova u ovom dijelu Europe Ramon Noa Caraballo i Josipa Kolega iz plesne škole Cuba, Danza & Corazon iz Zagreba. Ramon dolazi iz Kube, Havane gdje je rođen i odrastao, a za svoju drugu domovinu je izabrao Hrvatsku. On je profesionalni plesač, a radi kao kreativni voditelj i instruktor latino plesova. Josipa je dugodoišnja instruktorica latino plesova i Ramonova plesna partnerica.

Ovaj projekt samo je dio programa društvene odgovornosti koji naša tvrtka provodi. Između ostalog, službeni smo sponzor i osiguravatelj najvećih kulturno-umjetničkih projekata u zemlji, izložbe Picassovih djela vrijednosti 670 milijuna eura i Caravagovog umjetničkog rada vrijednog 60 milijuna eura. U prvoj polovici godine proveli smo niz humanitarnih donacija, od čega ističemo donaciju za pomoć udrugama koje brinu za djecu oboljelu od malignih bolesti Krijesnica i Hrabro dijete, dječju udrugu Hrabrost, Caritas itd. Više o projektima tvrtke pogledajte na našoj web stranici www.crosig.hr.