Kod otorinolaringologa najčešće zbog upale uha i upale sinusa

Zagreb, 26. veljače 2009. - Sve više građana na stručnim predavanjima CROATIA zdravstvenog osiguranja svjedoči o zanimanju Hrvata da se i sami educiraju na područjima medicine o tome kako spriječiti bolesti i kako ih najjednostavnije liječiti. Predavanje o najčešćim bolestima uha, grla i nosa pred punim Hrvatskim novinarskim domom održao je predstojnik Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC Zagreb prof. dr. sc. Drago Prgomet. 

"Prilikom pojave prvih simptoma bolesti osobe se javljaju liječniku obiteljske medicine, a ukoliko postoji potreba za otorinolaringološkim pregledom, liječnik će ih uputiti specijalistu na pregled. Najčešće bolesti poput upale uha, grla, akutne upale sinusa iziskuju vrlo često antibiotsku terapiju uz primjenu adekvatne lokalne terapije. Bitno je veliku pažnju pridavati razvoju svijesti i odgovornosti samih bolesnika o važnosti vlastitog zdravlja,", naglasio je prof.dr.sc. Drago Prgomet.

CROATIA zdravstveno osiguranje svaki mjesec omogućava građanima da poslušaju predavanja najeminentnijih stručnjaka na svojem području te im postave pitanja, kao i da liječnici pregledaju njihovu zdravstvenu dokumentaciju te besplatno savjetuju građane.

„Odlučili smo se na organizaciju stručnih predavanja za građane kako bismo ostvarili direktnu komunikaciju s građanima, kako bismo ih educirali i upoznali s različitim načinima liječenja, ali i prevencijama bolesti,. Naša je želja, kao tvrtke kćeri najveće hrvatske osiguravateljne kuće, CROATIA osiguranja, što većem broju građana pružiti kvalitetnu zdravstvenu skrb, ali i savjetovati građane kako da vode što zdraviji i što kvalitetniji život.", naglašava član Uprave CROATIA zdravstvenog osiguranja, mr. sc. Josip Kereta.

CROATIA zdravstveno osiguranje sklopilo je od svog osnutka preko 81 000 polica dodatnog zdravstvenog osiguranja te ugovorilo suradnju s preko 400 suradnih zdravstvenih ustanova. A najbržu i najkvalitetniju liječničku skrb svi osiguranici, ali i ostali građani mogu dobiti u poliklinikama CROATIA zdravstvenog osiguranja u Zagrebu i Puli.