Izvrsni rezultati CROATIA zdravstvenog osiguranja u 2007.

CROATIA zdravstveno osiguranje d.d. ostvarila je značajan rast u svim segmentima poslovanja u 2007. godini i time učvrstila poslovnu poziciju u pružanju medicinskih usluga na tržištu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.

U 2007. godini ostvareno je 78,2 milijuna kuna policirane premije što je za 19,1 milijuna kuna ili 32,3 posto više od premije ostvarene u 2006. godini. Od toga je policirano 20,2 milijuna kuna premije od novosklopljenih polica osiguranja, što je značajan pokazatelj širenja portfelja. CROATIA zdravstveno osiguranje na kraju 2007. godine imala je ukupno 65 400 osiguranika, što je 26,3 posto više u odnosu na 2006. godinu.

CROATIA zdravstveno osiguranje u 2007. godini uvela je i samostalan program dopunskog zdravstvenog osiguranja koji pokriva sve doplate u obveznom zdravstvenom osiguranju, uključujući i doplatu za lijekove s dopunske liste lijekova HZZO-a. Započeo je i projekt informatičkog povezivanja CROATIA zdravstvenog osiguranja d.d. s ljekarnama i uspješna implementacija ovog sustava u 160 ljekarni diljem Hrvatske. Time je CROATIA zdravstveno osiguranje postala prvo osiguravajuće društvo u Hrvatskoj čijom se zdravstvenom iskaznicom, samo uz predočenje kartice dopunskog zdravstvenog osiguranja, može u ljekarnama obavljati bezgotovinsko plaćanje usluga.

CROATIA zdravstveno osiguranje, kontinuirano radi na unaprjeđenju kvalitete svojih usluga i razvoju novih proizvoda, istaknula je predsjednica Uprave gospođa Vesna Dulibić, koja je za iznimne rezultate u poduzetništvu u 2007. godini nagrađena Prvom hrvatskom kunom. Također, ovom je prilikom predstavila i planove otvaranja novih poliklinika CROATIA zdravstvenog osiguranja. „U pripremi je ugovaranje nove lokacije za preseljenje postojeće poliklinike CZO-a na Iblerovom trgu u Zagrebu, preuređenje prostora u filijali Croatia osiguranja u Rijeci te otvaranje nove lokacije u Koprivnici. U Splitu je u tijeku dogovor oko strateškog partnerstva i zajedničkog osnivanja poliklinike CZO i jedne renomirane zdravstvene ustanove", izjavila je predsjednica Uprave CROATIA zdravstvenog osiguranja, Vesna Dulibić.

Član Uprave CROATIA zdravstvenog osiguranja, gospodin Josip Kereta, najavio je dva nova programa osiguranja u ponudi dobrovoljnih zdravstvenih osiguranja CZO-a, te nove pogodnosti i izmjene uz postojeće programe.