I dalje tržišni lider - poslovni rezultati CROATIA osiguranja d.d. za 2007.

Povećanje ukupno zaračunate premije i dobiti, intenzivno širenje prodajne mreže te pripreme za liberalizaciju tržišta autoosiguranja obilježili su poslovnu 2007. Dobra poslovna strategija, implementacija novih proizvoda te brza isplata šteta zadržali su najvećeg domaćeg oisguravatelja na liderskoj poziciji u Hrvatskoj i regiji

(31.3.2008) U 2007. CROATIA osiguranje d.d. ostvarilo je ukupnu zaračunatu premiju u iznosu od 3,1 milijarde kuna što je za 4,9% više u odnosu na 2006. te zauzela tržišni udjel od 34,2%. Životna osiguranja u ukupnoj zaračunatoj premiji sudjelovala su s 344 milijuna kuna i zabilježila rast od čak 16% dok su neživotna osiguranja sudjelovala s premijom u iznosu od 2,8 milijarde kuna i zabilježila rast od 3,7%. Prošlogodišnja neto dobit na razini društva iznosila je 109,5 milijuna kuna što predstavlja porast od 4,3% u odnosu na godinu ranije, rekao je na današnjoj konferenciji na medije predsjednik Uprave CROATIA osiguranja d.d. Hrvoje Vojković.

Dobre poslovne rezultate kompanije potvrđuje i visoka cijena dionica koje se nalaze u prvoj kotaciji Zagrebačke burze. Dionice CROATIA osiguranja d.d. u prošloj su godini bilježile konstantan rast te je najviša cijena redovnih dionica dosegla vrijednost od 20.372,00 kuna. Također, o dobroj poslovnoj godini govori i preko 45 novootvorenih prodajnih mjesta, dok je na osiguravateljno tržište lansirano preko 10 novih proizvoda.

CROATIA osiguranje i u Sloveniji?

Grupa CROATIA osiguranje ostvaruje dobre poslovne rezultate u regiji gdje se pozicionirala kao lider i nositelj razvoja. U 2007. Grupa je ostvarila ukupni prihod u iznosu od 4,2 milijarde kuna, što je 7% više u odnosu na prihode ostvarene u 2006. Neto dobit Grupe iznosi 126 milijuna kuna što predstavlja porast od 10,3% u odnosu na proteklu godinu. Ukupno zaračunata premija Grupe CROATIA osiguranja u 2007. iznosi 3,4 milijarde kuna što je porast od 5,6%. U životnim osiguranjima zaračunata premija iznosi 369,2 milijuna kuna što je za 16% više nego u istom razdoblju u 2006. godini. Zaračunata premija Grupe CROATIA osiguranja u neživotnim osiguranjima za 2007. iznosi 3,03 milijarde kuna i bilježi porast od 4,5% prema zaračunatoj premiji za 2006.

Ukupna isplata likvidiranih šteta po osiguranim slučajevima iznosila je 1,94 milijardi kuna, što je za 3% više nego 2006. Prošle godine CROATIA osiguranje d.d. zabilježilo je značajan porast prosječne vrijednosti isplaćene štete za 7,2% te je uspješno riješeno ukupno 84,2% ili 215.267 prijavljenih šteta, rekla je članica Uprave Ljerka Šeparović. Potpom je okupljene novinare izvijestila o projektu „Optimizacija organizacijske strukture Društva", koji je već proveden u poružnicama, a kojim je utvrđeno nagrađivanje prema radu. Iako je provedba ovoga projekta u samome početku, sami su ga djelatnici iznimno dobro prihvatili.

Upravo smo otpočeli pregovore s jednom slovenskom osuigurateljnom tvrtkom - tom ekskluzivnom viješću novinarima se obratio član Uprave Damir Mihanović. Ukupno zaračunata premija u Srbiji porasla je čak 12 puta u odnosu na 2006. godinu. Širenje i u ostalim zemljama regije uspješno se razvija.

Učvršćivanje liderske pozicije na domaćem tržištu, uvođenje novih inovativnih proizvoda, širenje prodajne mreže te optimizacija poslovnih procesa unutar kompanije glavne su odrednice poslovanja kompanije u 2008. godini. Uprava kompanije najavljuje i nove akvizicije u regiji s ciljem učvršćivaja liderske pozicije.