Euromoney proglasio CROATIA osiguranje najboljom osiguravateljnom kompanijom u Srednjoj i Istočnoj Europi

Dubrovnik, 20. listopada 2009. – U sklopu Euromoney konferencije za Srednju i Istočnu Europu, koja se od 20. – 21. listopada održava u Cavtatu, CROATIA osiguranje primila je veliko priznanje za najbolju osiguravateljnu kompaniju u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Na svečanoj ceremoniji nagradu je predsjedniku Uprave CROATIA osiguranja Hrvoju Vojkoviću uručio Richard Ensor, predsjednik Uprave Euromoney-a.

„Ovo je najljepši mogući poklon za 125 godišnjicu poslovanja. Kada vaš rad prepozna međunarodna institucija takve tradicije i neupitnog kredibiliteta poput Euromoney-a, onda znate da je vaša tvrtka na pravom putu. Ovakva nagrada dodatno dobiva na težini u vrijeme globalne krize jer dokazuje da smo se uspješno prilagodili novim uvjetima koji vladaju ne samo na domaćem, nego i na inozemnom tržištu“, istaknuo je  Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja d.d.

Croatia osiguranje u recesijskoj 2008. godini ostvarila je ukupnu zaračunatu premiju osiguranja u iznosu od 3.244,0 (3 mlrd, 244 mil.) milijuna kuna, što je porast  od 4,8% u odnosu na rekordnu 2007. godinu. 

Deveti Euromoney SEE Investors Forum održava se u Cavtatu od 20. do 21. listopada ove godine. Glavne teme ovogodišnje konferencije su nastavak međunarodnih ulaganja te utjecaj globalne ekonomske krize na gospodarska kretanja u regiji. Euromoney konferencija čitavo desetljeće predstavlja jedan od vodećih investicijskih foruma u regiji, na kojem sudjeluju članovi vlada, ključni ljudi ekonomija jugoistočne Europe te međunarodni investitori iz više od trideset zemalja svijeta.