Donacija vrijedna pola milijuna kuna za Vukovar

Vukovar, 14. studenog 2008.  - Vodeće hrvatsko osiguravajuće društvo Croatia osiguranje danas je u Vukovaru doniralo Opću bolnicu Vukovar. Donacija u obliku polica osiguranja u vrijednosti 500.000 kuna obuhvaća višegodišnje osiguranje bolnice od požara i drugih opasnosti kao i osiguranje bolničke opreme.

Svečanosti dodjele donacije prisustvovali su ravnateljica Opće bolnice Vukovar dr. Vesna Bosanac, izvršni direktor Croatia osiguranja Mika Mimica, direktor filijale Vinkovci Croatia osiguranja Pero Mijakić te direktor podružnice Croatia osiguranja u Vukovaru Milan Brajković.

Opća bolnica Vukovar na današnjoj je lokaciji otvorena 14. rujna 1940. godine pod nazivom Opća bolnica Milosrdnih sestara sv. Križa. Dugi niz godina bolnica djeluje u okviru Medicinskog centra Vukovar, a 1973.godine počinje se graditi novi bolnički objekt koji je završen 1976. Nakon teških ratnih godina 1997.godine započela je reintegracija bolnice u sustav zdravstva Republike Hrvatske, a 1998.god. započeo je proces obnove. Opća bolnica Vukovar još je uvijek u procesu obnove, a trenutno raspolaže sa 200 postelja i zdravstveno skrbi za oko 65 000 stanovnika.

„Bolnica osim sredstava iz državnog proračuna nastoji suradnjom s donatorima osigurati dodatna materijalna sredstva kako bi poboljšala kvalitetu usluge koju pruža. Ova donacija, u obliku polica osiguranja koje su za bolnicu neophodne, od velikog je značaja za funkcioniranje i rad bolnice", izjavila je ovom prilikom doktorica Vesna Bosanac, ravnateljica Opće bolnice Vukovar.

„CROATIA osiguranje je najstariji osiguravatelj u zemlji i naša se tvrtka u svim sredinama u kojima djeluje pokazala kao poželjan poslovni i socijalni partner koji vodi računa o zajednici u kojoj djeluje. Naš dugogodišnji angažman koji smo ove godine potvrdili financijskom podrškom u čak 350 projekata u sportu, kulturi, obrazovanju i humanitarnim projektima u čak 60 gradova i naselja Republike Hrvatske dokaz su da je CROATIA osiguranje tvrtka koja prepoznaje potrebe društva i ulaže u bolju budućnost ove zajednice. Od toga ističem da smo samo u humanitarne projekte izdvojili ukupno 3,5 milijuna kuna u čak 55 projekata na području RH.", zaključio je na konferenciji izvršni direktor Croatia osiguranja Mika Mimica.