CZO i dalje bilježi dobre poslovne rezultate

Inovativnošću, kvalitetom i brzinom usluge CROATIA zdravstveno osiguranje d.d. zadržalo je jednu od vodećih pozicija među osiguravajućim društvima koje provode dobrovoljno zdravstveno osiguranje.

(29.7.2008) Povećanje ukupno zaračunate premije i dobiti, obogaćivanje široke palete ponude programa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja te kontinuirano povećanje broja zdravstvenih ustanova obilježili su prvu polovicu poslovne 2008. godine u CROATIA zdravstvenom osiguranju d.d.

U prvoj polovici 2008. CROATIA zdravstveno osiguranje d.d. ostvarilo je ukupnu zaračunatu premiju u iznosu od 51,2 milijuna kuna što je za 7,7% više u odnosu na isto razdoblje 2007. godine kada je premija iznosila 47,6 milijuna kuna. Neto dobit razdoblja uvećana je za 82% u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine.

Pozitivnom poslovnom rezultatu svakako je pridonijelo i uvođenje novih, iznimno atraktivnih programa osiguranja. Naime, širokoj ponudi programa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja CROATIA zdravstveno osiguranje d.d. u travnju je dodala i dva ekskluzivna programa - osnovni program dodatnog zdravstvenog osiguranja EKSPERTA, te jedinstveni program Osiguranja antistres programa, koji korisnici mogu ugovoriti kao dodatni program uz neki od osnovnih programa dodatnog zdravstvenog osiguranja. U samo tri mjeseca od uvođenja ovi programi svojom su bogatom paletom usluga pobudili veliki interes osiguranika.

Novost u ponudi dopunskog zdravstvenog osiguranja CROATIA zdravstvenog osiguranja je program s neograničenom godišnjom svotom pokrića za doplate (participacije). CROATIA zdravstveno osiguranje provodi dopunsko zdravstveno osiguranje kao dodatak osnovnim programima, a od početka 2007. godine i kao samostalan program. Samo na dopunskom osiguranju CROATIA zdravstveno osiguranje je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila zaračunatu premiju višu od 3 milijuna kuna, što je u odnosu na isti period 2007. rast premije od 22.18%.