CROATIA zdravstveno osiguranje proširuje ponudu proizvoda

Širokoj ponudi programa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, CROATIA zdravstveno osiguranje dodala je dva nova programa - dodatno zdravstveno osiguranje EKSPERTA, te Osiguranje antistres programa...

(8.5.2008)Osiguranje antistres programa apsolutna je novost na tržištu zdravstvenog osiguranja. Trenutke opuštanja i regeneracije putem tretmana Ayurvede ili «nauke o životu», Homeopatske medicine, Akupunkture, Kiropraktike te Antistres vikenda osiguranici CROATIA zdravstvenog osiguranja mogu koristiti u ugovornim ustanovama u Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Zadru i Zagrebu. Uskoro se planira širenje suradnje sa ustanovama za provođenje antistres programa i na druge gradove u Hrvatskoj. Osiguranje antistres programa korisnici mogu ugovoriti kao dodatni program uz neki od osnovnih programa dodatnog zdravstvenog osiguranja.

Uz vrlo detaljan preventivni sistematski pregled EKSPERTA korisnicima nudi neograničen broj specijalističkih pregleda, iznimno detaljne dijagnostičke obrade kao i laboratorijske pretrage, uključujući i male operacijske zahvate, fizikalnu terapiju, naknadu troškova nabavke ortopedskih pomagala s liste CROATIA zdravstvenog osiguranja, naknadu troškova nabavke lijekova i ljekovitih pripravaka s liste lijekova i ljekovitih pripravaka CROATIA zdravstvenog osiguranja, te brojne druge medicinske usluge.

Uz postojeći program s ograničenom godišnjom svotom pokrića za doplate novost u ponudi dopunskog zdravstvenog osiguranja CZO-a je program s neograničenom godišnjom svotom pokrića za doplate (participacije). Program pokriva troškove doplate za specijalističke preglede, dijagnostiku, stomatološke zahvate, troškove smještaja i prehrane u bolnicama a kao posebnu pogodnost osiguranicima nudi se doplata za lijekove s dopunske liste lijekova. Od 15. svibnja do 15. srpnja dopunsko zdravstveno osiguranje moći će se ugovoriti po posebno povoljnim cijenama.

Predstavljajući rezultate godinu dana rada nove Uprave CROATIA zdravstveno osiguranje, predsjednica Uprave Vesna Dulibić je istaknula kontinuirano povećanje tržišnog udjela, rast policirane premije od 32,3% i porast broja osiguranika od 26,3% u odnosu na 2006. godinu. Inovativnost u kreiranju novih proizvoda i usluga kao i pokretanje edukativnih stručnih predavanja za građane obilježili su godinu mandata nove Uprave.

S obzirom da svega 5% hrvatskih građana koristi dobrovoljno zdravstveno osiguranje, mogućnost širenja tržišta. U zapadnoeuropskim zemljama taj postotak iznosi oko 20%.

«Osluškujući potrebe tržišta osmislili smo nove programe, koji omogućuju da se naši osiguranici osjećaju zdravo i bezbrižno. Široka lepeza dodatnih zdravstvenih usluga i pogodnosti osiguranicima štedi vrijeme te osigurava vrhunske medicinske usluge bez uputnica, redova i čekanja», izjavila je predsjednica Uprave CZO-a, Vesna Dulibić.