Croatia zdravstveno osiguranje polugodišnjim rezultatima potvrđuje lidersku poziciju

ZAGREB, 31. srpnja 2012. - Croatia zdravstveno osiguranje u prvom polugodištu 2012. godine bilježi rast zaračunate bruto premije, ukupnih prihoda, tržišnog udjela i dobiti, te potvrđuje vodeću poziciju na tržištu dobrovoljnih zdravstvenih osiguranja.

Dok ukupno tržište komercijalnih zdravstvenih osiguranja bilježi pad od 5,8 %, a tržište dobrovoljnih zdravstvenih osiguranja za 4 %, Croatia zdravstveno osiguranje u šest mjeseci ove godine ostvaruje rast zaračunate bruto premije za 1,4% te porast ukupnih prihoda za 4 % u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Društvo je u promatranom razdoblju povećalo svoj tržišni udjel za 2,8 %.Time je CZO zauzelo 51% tog tržišta i potvrdilo status neupitnog lidera. Ostvaren je rast bruto dobiti od 3,5% u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem.

''Kao što smo ranije najavili, u proteklom razdoblju usmjerili smo se prije svega na razvoj kanala prodaje i novih proizvoda, a dobri rezultati nas ohrabruju da nastavimo još odlučnije u tom smjeru. Pred osiguravatelje su postavljeni dodatni izazovi i inovativnost je sada ključna za postizanje konkurentnosti. Croatia zdravstveno osiguranje dosljedno primjenjuje ovu smjernicu jer smo ove godine razvili i uveli nove proizvode koji su potpuna novost na hrvatskom tržištu i od kojih mnogo očekujemo u nadolazećem razdoblju.'' - naglasio je Kristian Podrug, predsjednik Uprave CZO.

Od aktivnosti s ciljem unaprjeđenja prodaje ističe se razvoj što većeg udjela novog kanala prodaje - bankoosiguranja, koji je već dao pozitivne rezultate. Croatia zdravstveno osiguranje je ove godine uvela nove, jedinstvene proizvode, kakvi dosad nisu bili prisutni na hrvatskom tržištu. Riječ je o proizvodu DOPUNSKO PLUS, koji predviđa brojne dodatne pogodnosti za korisnike i Programu za redukciju troškova bolovanja, koji može imati dalekosežne efekte na problem visokih troškova bolovanja koje snose poslodavci i država.