CROATIA zdravstveno osiguranje d.d. – rast zaračunate premije od 13,3%

Zagreb, 9. travnja 2009. - Ostvarivanjem zadanog plana rasta, uz kontinuirano unapređenje ponude, završena je poslovna 2008. godina u CROATIA zdravstvenom osiguranju d.d. U 2008. godini CROATIA zdravstveno osiguranje d.d. ostvarilo je ukupnu zaračunatu premiju u iznosu od 88,6 milijuna kuna što je za 13,3% više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

U odnosu na 2007. godinu ukupan prihod za 120,30% veći je od ostvarenog prethodne godine. Bruto dobit veća je od ostvarene bruto dobiti u 2007. godini za 225,38%. Broj osiguranika CROATIA zdravstvenog osiguranja d.d. povećan je za 23,9% u odnosu na godinu ranije te je na dan 31.12.2008. godine portfelj osiguranika povećan na 81 000.

CROATIA zdravstveno osiguranje d.d. zadržalo je jednu od vodećih pozicija među osiguravateljnim društvima koja provode usluge dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. I u 2008. godini CROATIA zdravstveno osiguranje nastavila je s unapređivanjem postojećih i uvođenjem novih proizvoda u skladu sa zahtjevima tržišta dobrovoljnih zdravstvenih osiguranja.

„Pozitivnom poslovnom rezultatu svakako je pridonijelo i uvođenje novih, iznimno atraktivnih programa osiguranja. Naime, širokoj ponudi programa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja CROATIA zdravstveno osiguranje d.d. u 2008. dodala je i dva ekskluzivna programa - osnovni program dodatnog zdravstvenog osiguranja EKSPERTA, te jedinstveni program Osiguranja antistres programa. Novost u ponudi dopunskog zdravstvenog osiguranja CROATIA zdravstvenog osiguranja je bio i program s neograničenom godišnjom svotom pokrića za doplate (participacije)". - naglašeno je u Upravi CROATIA zdravstvenog osiguranja d.d.

U 2009. godini CROATIA zdravstveno osiguranje d.d. nastavlja ostvarivati zadane poslovne ciljeve putem razvijanja novih prodajnih kanala te širenje ponude dobrovoljnih zdravstvenih osiguranja, posebice putem web prodaje.

O godišnjem izvješću poslovanja Društva za 2008. godinu raspravljao je prošli tjedan Nadzorni odbor CROATIA zdravstvenog osiguranja d.d. kojem je CROATIA zdravstveno osiguranje predstavila plan racionalizacije sredstava koje će Društvo poduzet tijekom ove godine.