Croatia osiguranje uz zlatne informatičke olimpijce

ZAGREB, 22. studenog 2012. – Croatia osiguranje pratit će nastup hrvatskih mladih informatičara na međunarodnom informatičkom natjecanju ITI Shumen 2012 koji počinje sutra 23. i traje do 26. studenog u Bugarskoj. Pored troškova nastupa i računala, dvanaest mladih genijalaca na dar od Croatia osiguranje dobili su dodatno i police putnog osiguranja i osiguranja od nezgode kako bi bili sigurni na putu. 

Hrvatski timovi informatičara na prošlogodišnjem su Međunarodnom informatičkom natjecanju u Shumenu,Bugarskoj osvojili čak 11 medalja - 3 zlatne,2 srebrne i 6 brončanih. Ovi iznimni rezultati svrstali su Hrvatsku na prvo mjesto u Europi i drugo mjesto u svijetu po osvojenim medaljama između 79 država svijeta.  

Hrvatski savez informatičara nastupe na međunarodnim natjecanjima organizira od 1993. godine. U 19 godina hrvatske su reprezentacije mladih informatičara u organizaciji HSIN-a osvojile ukupno 138 medalja, od čega 26 zlatnih,46 srebrnih te 66 brončanih medalja.

Mlade informatičare neposredno prije puta u Bugarsku primili su članovi Uprave Croatia osiguranja - Krešimir Starčević iIvan Fabijančić.

„Croatia osiguranje je ponosna što može pomoći ove mlade i talentirane ljude jer smatramo da njihov rad i iznimni rezultati imaju veliku važnost za cijelu našu zajednicu“,naglasio je Krešimir Starčević,predsjednik Uprave Croatia osiguranja zaželjevši mladim informatičkim zvijezdama uspjeh na međunarodnom natjecanju.

Croatia osiguranje je društveno odgovorna i socijalno osjetljiva kompanija koja pružanjem financijskih potpora udrugama i institucijama na sportskim,kulturnim,znanstveno-obrazovnim,humanitarnim i socijalnim projektima želi aktivno sudjelovati u životu zajednice u kojoj djeluje.