Croatia osiguranje uz LADO na japanskoj turneji i u cijeloj 2014.!

Croatia osiguranje uz LADO na japanskoj turneji i u cijeloj 2014.!

Uoči jednomjesečne turneje folklornog ansambla LADO po Japanu, potpisan je ugovor o suradnji kojim je Croatia osiguranje nastavilo biti ponosni glavni sponzor Ansambla i njihove ovogodišnje velike turneje.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO jučer je na konferenciji za novinare najavio veliku turneju po Japanu u veljači, a tijekom koje će LADO održati 30 nastupa i 10 folklornih radionica u 18 japanskih gradova. Na konferenciji se održalo i svečano potpisivanje sponzorskog ugovora s glavnim sponzorom turneje - Croatia osiguranjem, koje je i dalje uz LADO kao partner i u 2014. godini. Croatia ostaje uz Ansambl i u drugim projektima očuvanja hrvatske tradicijske kulture. Ravnateljica Ansambla LADO Ivana Lušić istaknula je važnost ove turneje kao jedino takvo predstavljanje hrvatske kulture u svijetu u ovoj godini, a predsjednik Uprave Croatia osiguranja Krešimir Starčević naveo je kako je Croatia osiguranje prepoznalo Ansambl LADO kao najboljeg hrvatskog ambasadora kulture u svijetu te je istaknuo kako je važno da najbolji stoje uz najbolje.

Potpisivanje ugovora. Krešimir Dabo (Lado), Ivana Lušić i Krešimir Starčević

Krešimir Starčević je nadalje naglasio da su briga i skrb o kulturi i kulturnom identitetu zapravo briga o samome sebi, dodavši da možemo biti sretni i ponosni što će Lado ispričati priču o Hrvatskoj uz našu suradnju i potporu. Pozvao je na potporu ovakvim projektima i druge gospodarske subjekte koji su u mogućnosti te je završio svoje obraćanje kazavši da na ovaj način osiguravamo priliku našoj djeci da se sutra imaju o čemu ponosno i dosljedno brinuti. "Ostavljamo im identitet u naslijeđe." 

Krešimir Starčević daje izjavu na konferenciji za medije

Veleposlanstvo Japana zaželilo je članovima Lada sigurno putovanje i velik uspjeh u Japanu. Članovima Lada ovo će biti treći put da posjećuju Japan; prva dva posjeta u 2005. i 2006. godini zabilježila su ogroman uspjeh, te će ovo biti izvrsna prilika da se japanska publika ponovno prisjeti sjajnog hrvatskog folklora kroz pjesme, plesove i glazbu u izvedbi vrhunskih umjetnika Lada – lijepe su riječi kojima je Veleposlanstvo Japana pozdravilo turneju.

Ovaj put Lado će nastupiti u osamnaest gradova, a među njima bit će i gradovi sjeveroistočnog Japana. Ti gradovi i njihovi stanovnici bili su teško pogođeni u razornom potresu i tsunamiju koji je 2011. godine pogodio to područje. Ovaj koncert i živa energija Lada bit će veliko ohrabrenje tamošnjim stanovnicima, nadaju se u Veleposlanstvu.

Krešimir Starčević i Hrvoje Odak uoči početka konferencije za medije

Plan puta je vrlo gust, jer nije lako organizirati i izvesti 30 nastupa i 10 radionica u nešto više od mjesec dana. Folklorni umjetnici imat će svega 2 slobodna dana na cijelom putovanju. No, vjerujemo da će to i za njih, i njihovu mnogobrojnu japansku publiku biti jedno predivno iskustvo, i drago nam je što sudjelujemo u tako lijepom projektu.

Spremni za polazak na daleki istok!