CROATIA osiguranje uručila ček najtrofejnijem dubrovačkom plivaču

Mihovilu Španji, najboljem hrvatskom plivaču s invaliditetom, direktor Filijale Dubrovnik uručio je donacijski ček, te još jednom potvrdio da CROATIA osiguranje prepoznaje športaše kao nosioce hrvatskog identiteta i najbolje promotore države

(13.6.2008) «CROATIA osiguranje tradicionalno potpomaže vrhunski hrvatski šport. Svojim rezultatima Mihovil Španja dokazao je kako pripada samom vrhu. Izuzetno smo ponosni što ćemo i u ovoj godini biti sudionici i svjedoci njegovih, ne sumnjam, još većih uspjeha» istaknuo je prilikom svečanog uručivanja donacijskog čeka Mišo Glavinić, direktor filijale CROATIA osiguranja u Dubrovniku, te mu zaželio dobre rezultate na paraolimijskim igrama u Pekingu.

Mihovil Španja nedavno je popravio svoj svjetski rekord u disciplini 50 m prsno, isplivan u Dubrovniku prije mjesec dana. Novo vrijeme iznosi 38.62 sekunde, što je 9 stotinki bolje od dosadašnjeg. Ovaj rezultat ostvaren je na otvorenom prvenstvu Njemačke. U dvostruko duljoj disciplini na ovom prvenstvu Miho je doplivao do srebra. Dubrovčanin Španja najveći uspjeh u karijeri ostvario je osvojivši dvije brončane medalje na Paraolimpijskim igrama u Ateni 2004. na 100 leđno i 200 mješovito.

Ova donacija dio je ukupne strategije kojom naša tvrtka nastoji pomoći razvoju hrvatskog športa, ali i potaknuti razvoj športskog duha i kulture.