Croatia osiguranje sponzor i osiguravatelj Dubrovačkih ljetnih igara

Već četvrtu godinu za redom Croatia osiguranje je sponzor i glavni osiguravatelj Dubrovačkih ljetnih igara. Ove godine suradnja je dodatno proširena. Croatia osiguranje je pokrovitelj i filmskog programa 64. Dubrovačkih igara kao i povratka legendarne predstave Ekvinocijo koja se nakon četiri godine izbivanja vraća na kazališne daske igara.

Predstava Ekvinocijo Iva Vojnovića u režiji Joška Juvančića bit će izvedena 4., 5., 6. i 7. kolovoza na otoku Lokrum. Tom prigodom, 1. kolovoza u Festivalskoj palači održana je konferencija za medije na kojoj su govorili intendant Krešimir Dolenčić, redatelj Joško Juvančić i Damir Jerković, direktor prodaje Croatia osiguranja.

- Croatia osiguranje pomaže upravo tamo gdje živimo i radimo. U Dubrovniku pomažemo razne projekte - od humanitarnih do sportskih i kulturnih. Od kulturnih događanja pored Dubrovačkih ljetnih igara za koje smo tradicionalno vezani, podržavamo i ljetni program Zvijezde pod zvijezdama – naglasio je Damir Jerković.

Prema njegovim riječima, uz predstavu Ekvinocij Croatia osiguranje veže također simbolika tradicije, povjerenja, sigurnosti, ognjišta, potrage za zavičajem i sjećanja.

Dubrovačke ljetne igre su tu 64 godine, a Croatia osiguranje je njen „stariji brat“ koji je ove godine proslavio 129. godina rada, našalio se Jerković.  

Drama Ekvinocijo prikazana je, inače, prvi put još davne 1895. godine u Zagrebu.

U novom izdanju Ekvinocija će na 64. Igrama moći uživati i strani posjetitelji jer je praćenje predstave omogućeno preko titlova na engleskom jeziku na vlastitim ili unajmljenim mobilnim uređajima – tabletima i pametnim telefonima, uz pomoć aplikacije Vip script.