Croatia osiguranje prikupila više od 300.000 kn za pomoć nastradalima u poplavama!

Croatia osiguranje započela je 15. listopada humanitarnu akciju za pomoćugroženim obiteljima nastradalim u nedavnim poplavama na području RepublikeHrvatske. Za svaku sklopljenu policu osiguranja kućanstva i osiguranja odpožara, kao i za svaku obnovu navedenih polica, Croatia osiguranje donirala je 10kuna Hrvatskom Crvenom križu za pomoć nastradalim obiteljima. Ovom akcijomCroatia osiguranje do 21. prosinca prikupila je 316.260,00 kuna.

U razdoblju od 15. listopada do 21. prosinca2010. godine, u Croatia osiguranju zaključeno je 31.626 polica osiguranjakućanstva i osiguranja od požara i nekih drugih opasnosti. Najviše je policazaključeno u Zagrebu, zatim slijede gradovi Rijeka, Pula i Osijek.

Ovom humanitarnom akcijom Croatia osiguranježeljela je pomoći obiteljima nastradalim u poplavama, ali i ukazati na važnostzaštite vlastite imovine kroz osiguranje. Na elementarne nepogode ne možemoutjecati, ali za vrlo prihvatljivu premiju osiguranja možemo napraviti puno usanaciji eventualnih šteta.

„Mi u Croatia osiguranju odlučili smo seodreći dijela profita iz ove vrste osiguranja kako bi pomogli teško nastradalimobiteljima. U suradnji s kolegama iz Hrvatskog Crvenog križa osmislili smo ovuhumanitarnu akciju i na taj način donijeli barem dio božićnog ugođaja u domoveljudi pogođenih ovom katastrofom. Gospodarstvenici ne moraju uvijek gledatiisključivo na profit, već i na dobrobit zajednice u kojoj djeluju i žive.“ –istaknuo je predsjednik Uprave Croatia osiguranja Zdravko Zrinušić prilikomobjave rezultata humanitarne akcije.

Osiguranjem od požara i nekih drugih opasnosti pokrivenisu, između ostalog i rizik oluje, udara groma, tuče ili grada. Iako se radi onajzastupljenijem imovinskom osiguranju, dodatni rizik od poplave i bujice ugovaratek 12 posto građana i tvrtki koje imaju policu.

Croatiaosiguranje, uz osiguranje od požara i nekih drugih opasnosti, nudi građanima iosiguranje kućanstva kojim se osiguravaju stvari, vrijednosti i dragocjenostiunutar doma. Ono pruža zaštitu od čak 14 različitih rizika koje uključuju,između ostalog i požar, eksploziju, izljev vode, oluju, tuču, udar groma iprovalnu krađu.