Croatia osiguranje poplavljenim područjima donirala opremu za sanaciju

Croatia osiguranje poplavljenim područjima donirala opremu za sanaciju

Predstavnici Croatia osiguranja uručili su u Vinkovcima donaciju vrijednu 150.000 kn u vidu opreme potrebne za sanaciju poplavom uništenih objekata za 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava. Donirano je 9 odvlaživača zraka, 16 agregata, 16 pumpi za vodu i računalo, a donaciju su preuzeli zapovjednici DVD-a Vinkovci, Gunja, Strošinci, Soljani, Vrbanja, Ivankovo, Račinovci, Jarmina, Drenovci, Mikanovci, Otok i Kometinci.

- Croatia osiguranje je jedna od prvih tvrtki koja se aktivno uključila u pomoć poplavljenim područjima, a nastavit ćemo pomagati i nakon ove donacije. Trebat će puno truda i ulaganja da se pogođena područja vrate u normalno stanje no vjerujemo da će svaka pomoć ubrzati put do konačnog cilja, a to je sretan i siguran povratak stanovnika u svoje domove.- izjavio je direktor poslovnice Vinkovci Croatia osiguranja Igor Lončar.

- Zahvaljujemo Croatia osiguranju na vrijednoj donaciji, riječ je o opremi koja je u ovom trenutku najpotrebnija, ali i koja ce dugoročno služiti dobrovoljnim vatrogasnim društvima na našem području u radu i pomoći građanima. Vjerujem da ćemo zajedno izgraditi bolju Gunju i sva druga poplavom zahvaćena područja – rekao je gradonačelnik Vinkovaca, Mladen Karlić.

Nazočnima se obratio i Antun Jelić, predsjednik vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije - Mi smo više od 50 godina osiguranik CO i svih 50 godina ste uz nas, pomažete u donaciji opreme i održavanju sigurnosti na našem području, hvala vam. 

Iako su poplave posljednjih godina bile među najučestalijim prirodnim katastrofama u zemlji i svijetu, u Croatia osiguranju upozoravaju da vrlo mali broj ljudi ugovara osiguranje od poplave. Tako je osiguranje od poplave zastupljeno u tek 0,3% ukupne premije neživotnih osiguranja u Croatia osiguranju. Iako tvrtka na poplavljenom području ima oko tisuću osiguranika, gotovo nitko nema ugovoreno osiguranje od poplave, a niti jedna polica s rizikom osiguranja od poplave nije ugovorena niti u sklopu poljoprivrednih osiguranja.