CROATIA osiguranje pomaže obiteljima oštećenima u poplavi

CROATIA osiguranje započela je humanitarnu akciju za pomoć ugroženimobiteljima nastradalim u nedavnim poplavama na području Republike Hrvatske. Zasvaku sklopljenu policu osiguranja kućanstva i osiguranja od požara, kao i zasvaku obnovu navedenih polica, CROATIA osiguranje donirati će 10 kuna Crvenomkrižu za pomoć nastradalim obiteljima. Humanitarna akcija trajat će do 31.prosinca 2010. godine. 

U razdoblju od 15. listopada do 31. prosincaprošle godine, osiguranje kućanstava i osiguranje od rizika požara i nekihdrugih opasnosti u CROATIA osiguranju ugovorilo je oko 27.000 građana i tvrtki.Prema analizama stručnjaka CROATIA osiguranja, sličan trend očekuje se i u 2010.godini, stoga je za očekivati da će CROATIA osiguranje na račun Crvenog križauplatiti oko 270.000 kn pomoći.

„Ovom akcijom želimo pomoći obiteljimanastradalim u posljednjim katastrofalnim poplavama, ali i ukazati na važnostosiguranja u zaštiti teško stečene imovine. Elementarne nepogode ne možemospriječiti, ali kroz osiguranje možemo napraviti puno u sanaciji eventualnihšteta.“ – naglasio je Svemir Kalinić, direktor Direkcije za upravljanjeosigurateljnim poslovnim procesima.

Osiguranje od požara i nekih drugih opasnosti najčešće je osiguranjeimovine, a njime su pokriveni, između ostalog i rizik oluje,udara groma, tuče ili grada. U ovoj se vrsti osiguranja rizik od poplave i bujice ugovaradodatno, a nažalost svega je 12 posto građana i tvrtki koje imaju policu suključenim  rizikom poplave.

CROATIA osiguranje nudi građanima i osiguranje kućanstva kojimse osiguravaju stvari, vrijednosti i dragocjenosti unutar doma. Ono pruža zaštitu od čak 14različitih rizika koje uključuju, između ostalog i požar, eksploziju, izljevvode, oluju, tuču, udar groma i provalnu krađu.