CROATIA osiguranje podržala akciju 'Korak u život'

Zagreb, 3. studeni 2009. – Na poziv Rotary kluba Zagreb CROATIA osiguranje se pridružilo humanitarnoj akciji Korak u život za koju će osigurati stipendije tijekom svih godina redovnog studija za tri studenta iz dječjih domova  i udomiteljskih obitelji koji žele nastaviti obrazovanje odlaskom na fakultet.

U Hrvatskoj godišnje 200-ak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu od kojih velik broj njih želi upisati fakultet, ali nemaju mogućnosti. Kako bismo im pomogli da ostvare svoje snove, humanitarnom akcijom Korak u život osigurat će se stipendije za 33 studenta.  

„Ovo nije prvi put da CROATIA osiguranje sudjeluje u humanitarnim akcijama za Dom za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, sudjelovali smo u mnogim akcijama i sretni smo što i ovaj put imamo priliku pomoći mladim ljudima koji u životu nisu imali toliko sreće, ali su vlastitim radom i zalaganjem prebrodili životne probleme i upisali fakultete. Nadamo se da će im ovaj vrijedan projekt zaista biti prvi korak u bolju budućnost.“ rekao je na dodjeli nagrada Ivica Žigić, direktor korporativnih komunikacija CROATIA osiguranja.

Projekt Korak u život zamišljen je na način da postane dio tradicije koja će u godinama koje su pred nama pomoći uspješnijoj socijalizaciji djece bez adekvatne roditeljske skrbi. Uz veliku podršku glasnogovornika akcije Severine, Slavena Bilića, Ivana Balića, Tony Cetinskog i brojnih tvrtki donatora prošle je godine skupljen fond sredstava od 5,3 milijuna kuna. Ovogodišnji «Korak u život» održat će se 19. prosinca 2009. godine u Areni Zagreb gdje će veliki humanitarni koncert održati veliki tenor José Carreras uz pratnju sopranistice Celine Byrne te Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića. Podršku u akciji «Korak u život» dat će im i Tony Cetinski, akademski zbor Ivan Goran Kovačić te djevojački zbor Zvjezdice.