Croatia osiguranje partner projekta Poslovni uzlet

Croatia osiguranje partner projekta Poslovni uzlet

Predstavljen je projekt "Poslovni uzlet" kojemu je cilj promicanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva na nacionalnoj i regionalnoj razini. Projekt propagira rast, razvoj i nagrađivanje uspješnosti, percepciju o investicijama, ulaganjima i ideji poduzetništva u Hrvatskoj te želi pokazati da je i u izazovnim tržišnim okolnostima moguće biti uspješan, raditi i napredovati. Uz krilaticu projekta „Omogućimo dobrima da postanu najbolji“ u sklopu ovog projekta Poslovni dnevnik će predstaviti mala i srednja poduzeća koja su proteklih pet godina ostvarivala rast poslovnih prihoda, broja zaposlenih te dobre ocjene boniteta. 

Uz krilaticu projekta „Omogućimo dobrima da postanu najbolji“ u sklopu ovog projekta Poslovni dnevnik će predstaviti mala i srednja poduzeća koja su proteklih pet godina ostvarivala rast poslovnih prihoda, broja zaposlenih te dobre ocjene boniteta. Filtrirati će 500 poduzetnika koji zadovoljavaju sve kriterije izvrsnosti, a one najbolje među njima dodatno i nagraditi.
"Mali i srednji poduzetnici protekle su dvije godine ostvarili rast te time spriječili još veću gospodarsku krizu u Hrvatskoj. Kako bi se smanjila i nezaposlenost među njima, Vlada bi uskoro mogla donijeti zakon po kojem će u tvrtkama morati biti zaposlen barem jedan radnik“- najavio je Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta na predstavljanju projekta.

Ministar Maras je poručio kako će se u Vladi uskoro razmatrati i zakon po kojem bi mali poduzetnici PDV plaćali tek po naplaćenoj, a ne po izdanoj fakturi.  Takav bi zakon na snagu mogao stupiti 1. siječnja 2015. godine, a ministar je naglasio i da se Vlada trudi društvu ukazati na važnost malih i srednjih poduzetnika te ih kontinuirano potiče, subvencionira njihove projekte i širi pozitivne priče.
"Naš cilj je očuvati sva radna mjesta u malom i srednjem poduzetništvu te stvoriti uvjete da se otvore nova. No ne samo to. Želimo povećati produktivnost i konkurentnost malog i srednjeg gospodarstva, a vjerujemo da kroz projekte kao što je Poslovni uzlet idemo upravo u tom smjeru – dobra, kvalitetna i kontinuirana edukacija ključ je rasta i razvoja“- poručio je Maras.

Osim za informiranje o gorućim gospodarskim temama, platforme Poslovnog dnevnika poduzetnicima će koristiti i za edukaciju. Organizirat će se niz okruglih stolova u suradnji s Večernjim listom te počasnim partnerom projekta HUP-om, a na 24 sata TV-u uskoro počinje emitiranje tematskih emisija o poduzetništvu. Projekt je  pozdravio i Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora HUP-a. Jakelić je upozorio da država često donosi mjere koje poništavaju dobre efekte drugih mjera i da je zato izuzetno bitno da se osvijesti stanje u kojem se poduzetnici nalaze.

"Stvaranje novih poslova i pravna sigurnost poduzetnika temeljni su preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta i pokretanje ekonomije, što je teško postići u okruženju opterećenom nestabilnom poreznom politikom i nepredvidivim pravnim i formalnim okvirom za poslovanje. Zato projekt Poslovni uzlet ima dodanu vrijednost jer je svaki poslovni rezultat, u današnjem okruženju, uspjeh kojeg treba prepoznati i poticati kako bi tvrtka jačala konkurentnost, širila poslovni optimizam, otvarala nova radna mjesta i u konačnici utjecala na poboljšanje poduzetničke klime“- dodao je Jakelić.

Na konferenciji za medije sudjelovali su i predstavnici glavnih partnera projekta – Croatia osiguranja Hrvatskog Telekoma, Privredne banke Zagreb te Gebrüder Weissa. U ime Croatia osiguranja nazočnima se obratio Ante Validžić, direktor Službe za prodaju osiguranja građanstvu, malom i srednjem poduzetništvu.
"Croaita osiguranje već nekoliko godina aktivno sudjeluje u projektima za poticanje i razvoj obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva. Na tržištu smo ponudili specijalizirane pakete osiguranja s nizom pogodnosti te sudjelovali u projektima za poticanje rasta poduzetništva. Unatoč teškoćama na tržištu, zadovoljni smo što možemo reći da poduzetnici povećavaju stupanj vlastite sigurnosti i u sve većem broju poklanjaju povjerenje Croatia osiguranje te da upravo u prodaji poduzetničkih paketa u prošloj godini bilježimo rast premije. To pokazuje da su poduzetnici definitivno prepoznali nužnost osiguranja i atraktivnost osigurateljnog proizvoda koji smo za njih pripremili, a s druge strane „Poslovni uzlet“ je za nas izvrsna prilika za nastavak potpore razvoju hrvatskih poduzetnika.“- izjavio je Validžić.