Croatia osiguranje građanima lani isplatila rekordnih 349 milijuna kuna po policama osiguranja života

Croatia osiguranje građanima lani isplatila rekordnih 349 milijuna kuna po policama osiguranja života

Croatia osiguranje je jedina tvrtka koja je u 2013. godini građanima Hrvatske temeljem polica osiguranja života isplatila rekordnih 349 milijuna kuna, što je najveći iznos u proteklih 10 godina. O zadovoljstvu osiguranika najviše govori podatak da je čak 40% osiguranika nakon isteka obnovilo policu osiguranja života. 

- U proteklih 10 godina broj osiguranika koji odmah po isteku obnavljaju policu u stalnom je rastu, to je potvrda tradicije i povjerenja u program životnog osiguranja koje tvrtka ima najdulje u zemlji, od 1905. godine.- naglašava direktor Sektora životnih osiguranja Željko Jukić.

Potražnja za životnim osiguranjima raste, a u siječnju je ostvarena zaračunata bruto premija od 40,20 milijuna kuna, što je čak 19 posto više u odnosu na isti period prošle godine.

Građani se najčešće odlučuju na ugovaranje klasičnog, mješovitog  životnog osiguranja, rentnog osiguranje kao oblika štednje za mirovinu te štednog osiguranja djece. Novost u  sklopu osiguranja za djecu je da Croatia osiguranje u slučaju gubitka roditelja preuzima plaćanje police za dijete u ime jednog ili oba roditelja, a zanimljivo je da su u čak 10%  osiguranici bebe, što znači da sve veći broj roditelja  odluku o sigurnosti za dijete donose odmah po rođenju.

Životno osiguranje za razliku od štednje predstavlja dugoročnu financijsku sigurnost. Uplatite li danas 400 eura na štednju i sutra vam se dogodi najgore, dobit ćete samo taj iznos s kamatom. S klasičnim životnim osiguranjem u slučaju smrti isplata će iznositi 6.486 eura, u slučaju smrti od posljedica nesretnog slučaja 12.972 eura, a korisnik će ga dobiti već u roku od 14 dana.

 Croatia osiguranje u suradnji s Hrvatskom poštom u sklopu projekta „Dobri ljudi djeci Hrvatske“ redovito donira police osiguranja djeci bez roditelja i bez odgovarajuće roditeljske skrbi.