Croatia osiguranje generalni sponzor Večernjakove konferencije o sigurnoj budućnosti

Croatia osiguranje generalni sponzor Večernjakove konferencije o sigurnoj budućnosti

"Zdrava i sigurna budućnost – kako je osigurati", naziv je konferencije Večernjeg lista koja će se održati 28. travnja, a koja je predstavljena na današnjoj konferenciji za medije. Večernji list time pokreće javnu raspravu o cijelom nizu tema koji muče sve hrvatske građane. Croatia osiguranje podržala je ovu konferenciju kao partner, aktivni sudionik, ali i kao generalni sponzor.

Cilj konferencije je naći rješenje za održivo starenje i odgovarajuću skrb, a da pri tom ne bankrotiramo – naglasio je Goran Ogurlić, glavni urednik Večernjeg lista, ističući da je riječ o previše kompleksnim pitanjima koji zaslužuju pokretanje šire javne rasprave.Konferencija će otvoriti pitanja odnosa države prema štednji za sigurnu starost, restrukturiranju obveznog zdravstvenog osiguranja, kao i o modelima ulaganja u osiguranja i mirovinske fondove kako bi popravili svoj standard u zlatnoj životnoj dobi.

Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, naglasio je da je omjer umirovljenika i zaposlenih u Hrvatskoj trenutno 1:1,2 s tendencijom izjednačenja ovog broja. U tim uvjetima osobna štednja je nužnost, a cilj je da održimo svoja primanja u starosti od 60-70% svojih sadašnjih plaća. Siniša Varga, ravnatelj HZZO-a najavio je da bi se predviđeno izdvajanje HZZO-a iz sustava državne riznice moglo dogoditi 1.srpnja, iako je zakonom predviđeni rok početak 2015. godine. Hrvatska će time dobiti transparentniji sustav u kojem će se točno znati što uplaćuju građani i na koji način se troši taj novac.

Programi Croatia zdravstvenog osiguranja su također dio ulaganja u budućnost, a imaju i preventivnu komponentu kroz sistematske preglede. Naglasio je to Mario Bagat, direktor Službe za osigurateljne i medicinske poslove Croatia zdravstvenog osiguranja koji će također sudjelovati na konferenciji, kao i na radionici o dopunskom i zdravstvenom osiguranju. 

Na konferenciji 28. travnja aktivni panelisti bit će i Željko Jukić, direktor Sektora za životna i osobna osiguranja te Veronika Šapina Pezelj, direktorica Croatia osiguranje dobrovoljnog mirovinskog društva. Konferencija će se održati u hotelu Esplanade s početkom u 10 sati.