Croatia osiguranje doniralo 150.000 kn udruzi Krijesnica koja brine za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima

Završetak humanitarne akcije za udrugu Krijesnica koja je započela u prosincu prošle godine Croatia osiguranje je obilježila druženjem na Sljemenu s članovima udruge Krijesnica i donacijom u vrijednosti 50.000 kn. Na druženju je sudjelovalo dvadeset obitelji članova Krijesnice i Uprave Croatia osiguranja. Tijekom cjelodnevnog druženja izletnici su posjetili Rudnik Zrinski, uživali u brojnim motivacijskim igrama koje se osmislili volonteri udruge i pikniku uz planinarski dom Grafičar. 

Pogledajte dokumentarni film "Udruga Krijesnica na Sljemenu" (YouTube link).

Udruga Krijesnica javila se na donatorski natječaj Croatia osiguranja „Prijatelj koji brine“ prošle godine. U prosincu 2012. godine udruzi smo donirali 100.000 kn. Donaciju je na Facebook stranici tvrtke podržalo čak 20.000 građana te su time upravo oni potakli tvrtku na nastavak humanitarne akcije. Od prosinca 2012. godine do travnja 2013. godine tvrtka je izdvajala 10% od uplaćenog osiguranja životnog standarda te dodala dio i tako udruzi Krijesnica osigurala novu donaciju. Ponosni smo na činjenicu da se nastavku akcije pridružilo nekoliko stotina djelatnika tvrtke koji su među prvima u znak potpore akciji ugovorili policu osiguranja standarda.

 „Priče o djeci Krijesnicama nisu tuđe priče, one su naše priče. Svaki drugi dan od maligne bolesti u zemlji oboli jedno dijete i ono treba svaku moguću pomoć na putu do bržeg ozdravljenja. Zbog toga važno da postoje udruge poput Krijesnice koje pomažu djeci na putu do bržeg oporavka, ali i da postoje tvrtke poput naše koje će financijski poduprijeti udruge u radu.“ naglasio je predsjednik Uprave Croatia osiguranja Krešimir Starčević. 

Udruga Krijesnica brine za djecu i obitelji suočene s malignim bolestima. U sklopu udruge djeluje centar za psiho-socijalnu rehabilitaciju, udruga pomaže u osiguravanju gradskog socijalnog i međugradskog prijevoza, povlaštenog parkinga, besplatnog smještaja za obitelji čije dijete na liječenje dolazi u Zagreb, financira i provodi ljetni rehabilitacijski kamp za djecu. Udruga pomaže i u rješavanju pitanja zdravstvenog osiguranja, opremanju dječjih onkoloških odjela te senzibiliziraju javnost za probleme obitelji suočenih s malignim bolestima. Veliki dio njihovih aktivnosti je izdavaštvo za samopomoć oboljelima poput edukativnih brošura, knjiga, slikovnica, crtanih i dokumentarnih filmova.

U godini u kojoj obilježavamo 129. godišnjicu poslovanja Croatia osiguranje nastavlja nizati izvrsne poslovne rezultate, a strateški plan na području društvenih odgovornosti maksimalno usmjeravamo u humanitarne i kulturno-obrazovne projekte. Više o udruzi Krijesnica te kako i osobno možete pomoći potražite na  www.krijesnica.hr.