CROATIA osiguranje dobila priznanje 'Tvrtka prijatelj obitelji'

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, povodom Međunarodnog dana obitelji u ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti dodijelila je priznanja Općini Blato, Gradu Koprivnici te tvrtkama Croatia osiguranje i Drogerie markt

(16.5.2008) Priznanja su dodijeljena na temelju natječaja Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti 'Tvrtka prijatelj obitelji' i 'Lokalna zajednica prijatelj obitelji' koje je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti raspisalo s ciljem senzibiliziranja javnosti na važnost obitelji u društvu i unaprjeđenja odnosa između obitelji, države, lokalne zajednice i gospodarstva.

Govoreći o Nacionalnoj populacijskoj politici potpredsjednica je istaknula da je upravo jedna od obaveza senzibiliziranje javnosti za djecu, majke i obitelj. Također, najavila je donošenje jedinstvenog Propisa o rodiljnim i roditeljskim naknadama u Republici Hrvatskoj. Donošenjem ovog Propisa očekuje se fleksibilnija mogućnost korištenja rodiljnih i roditeljskih dopusta s puno većim i aktivnijim uključivanjem očeva u odgoj djece, pojasnila je potpredsjednica.

Povećanje rodiljnih naknada, pronatalitetni dodatak za svako treće i četvrto dijete, delimitiranje rodiljnih naknada za zaposlene majke, pravo na doplatak za više od 60 000 djece, besplatni udžbenici samo su neke od Vladinih mjera u proteklom i novom mandatu. Međutim spomenute mjere nisu kraj, mora se još puno učiniti za obitelji dodala je potpredsjednica.

Član Uprave CROATIA osiguranje d.d. Ljerka Šeparović zahvalila se na vrijednom priznanju: CROATIA osiguranje d.d. već se dokazala kao kompanija koja uspješno posluje u suvremenim tržišnim uvjetima i kao tvrtka s izraženom društvenom osjetljivošću. Posebno nam je drago da smo prepoznati i kao tvrtka koja brine o svojim zaposlenicima, uzimajući u obzir njihove osobne i obiteljske potrebe.