CROATIA osiguranje d.d. : Više od 3 milijuna kuna za štetu u olujnom nevremenu u dolini Neretve

Zagreb, 07. kolovoza 2009.  - Više od 60 osiguranika s područja Opuzena, Ploča i Metkovića prijavilo je CROATIA osiguranju štete na dugogodišnjim nasadima, poljoprivrednim kulturama, staklenicima i plastenicima. Štete su posljedica olujnog nevremena koje je prije nekoliko dana pogodilo dolinu Neretve i prouzročilo velike štete. Prema prvim neslužbenim procjenama za nastale štete Croatia osiguranje isplatit će više od 3 milijuna kuna.  Od danas su procjenitelji na terenu te će se nakon službenog završetka procjena osiguranicima u najkraćem roku isplatiti odštete. Osiguranjem svojih nasada poljoprivrednici su osigurali da im velike nepogode poput ovog olujnog nevremena ne ugroze egzistenciju i nastavak proizvodnje.

Dubrovačko neretvanska županija partner je CROATIA osiguranju u osiguranju poljoprivrednih nasada te je omogućila poljoprivrednicima s tog područja  subvencije za sklapanje polica poljoprivrednih osiguranja. CROATIA osiguranje jedina je osiguravajuća kuća u Hrvatskoj koja provodi model sufinanciranja poljoprivrednih osiguranja u suradnji s 17 hrvatskih županija te desecima jedinica lokalne uprave – općinama i gradovima diljem Hrvatske.

„Proizvođači poljoprivrednih proizvoda sve više uviđaju važnost osiguranja kao dobrog modela zaštite proizvodnje. Značajno povećanje broja osiguranika posljedica je i  subvencioniranja osiguranja usjeva i nasada od strane države i lokalne uprave.  Vjerujemo da će se ovaj trend nastaviti, jer je on garancija stvaranja konkurentne poljoprivredne proizvodnje i približavanja EU standardrima“, istaknuo je direktor Sektora za osiguranje imovine i reosiguranje, Vanja Nadali.

S preko 90 posto tržišnog udjela CROATIA osiguranje uvjerljivi je lider u poljoprivrednim osiguranjima, a ta pozicija zajamčena im je brzinom i dosljednošću u isplati šteta te velikim brojem i raznovrsnošću ponude proizvoda.   U 2008. godini CROATIA osiguranje isplatilo je gotovo 128 milijuna kuna za štete nastale na usjevima i nasadima u najkraćem mogućem roku.  Poljoprivrednicima se nude osiguranja od 13 vrsti rizika u različitim paketima od kojih su  za njih najznačajniji: osiguranje od tuče, osiguranje od oluje te osiguranje od mraza.